Maramuresul Istoric

Medici italieni, în vizită la Primăria Sighetu Marmaţiei 

O delegație formată din Directorul Institutului Național pentru Boli Infecțioase “Lazzaro Spallanzani” din Roma – Dr. Francesco Vaia, Consilierul pe probleme de sănătate a Regiunii Lazio – Alessio D’Amato și preotul iezuit Massimo Nevola, președinte al Asociației „Il Quadrifoglio” și Cetățean de onoare a Municipiului Sighetu Marmației, s-a aflat în perioada 18-21 martie la Sighetu Marmației.
În cadrul acelei vizite a fost semnat un Protocol de colaborare între Institutul Național de Boli Infecțioase “Lazzaro Spallanzani” și Spitalul Municipal Sighetu Marmației, eveniment deosebit de important ce a avut loc la Primăria Sighetu Marmației.
La mai puțin de o lună de la semnarea Protocolului, Institutul Spallanzani a trimis la Sighetu Marmației o echipă formată din trei specialiști: Emanuele Nicastri – Medic Primar Infecționist, Antonio Mazzarelli – Medic specialist în Microbiologie și Virologie și Stefano Marongiu – responsabil cu relația dintre Institut și comunitate.
Preț de două zile echipa medicală italiană a lucrat cu medicii români pentru a identifica concret și aplicat pe fiecare secție în parte, procedurile în vigoare, felul în care acestea sunt puse în practică, precum și îmbunătățirile ce pot fi aduse. Telemedicina a fost unul dintre subiectele de interes, alături de schimbul de experiențe ce urmează a fi implementat între echipele celor două unități spitalicești.
Pentru a susține și a veni în sprijinul colaborării celor două spitale, Primăria Municipiului Sighetu Marmației va coopera cu Ambasada Italiei la București, șeful misiunii diplomatice italiene manifestându-și interesul cu privire la relațiile dintre Institutul Spallanzani și Spitalul Municipal Sighetu Marmației chemat să răspundă în această perioadă provocărilor generate de războiul din Ucraina.
“Suntem recunoscători prestigioasei unități medicale italiene pentru faptul că la scurt timp după semnarea Protocolului de colaborare a trimis la Sighetu Marmației o echipă de profesioniști care s-a dovedit a fi de mare ajutor personalului medical sighetean. Așteptăm cu interes feedback-ul și primele recomandări pe care echipa italiană le va transmite, urmare a analizelor și întâlnirilor efectuate în teren”, transmite primarul Vasile Moldovan.
Institutul Național de Boli Infecțioase “Lazzaro Spallanzani” este unul dintre cele mai prestigioase unități medicale de profil din Europa.

Te-ar putea interesa si

VIŞEU DE SUS: Furt de bicicletă, soluționat cu operativitate de polițiști

Redactie

APEL UMANITAR: Pentru a putea fi repatriat, familia tânărului din Săliștea de Sus, mort în Franța, are nevoie de ajutor

Vasile Dale

MANDAT EUROPEAN: Căutat de autorităţile judiciare din Germania, depistat de poliţiştii din Sighetu Marmaţiei

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.