BREAKING NEWSEvenimentNationalRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: A început nebunia în PTF Petea, pe sensul de intrare în România. Poliţiştii de frontieră sătmăreni, la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale

După ore-ntregi de condus spre casă românii care muncesc în statele Uniunii Europene ajung în punctele de frontieră din vestul țării pentru a intra în România. Aici surpriză mare: cozi și ore bune de așteptare.

Oboseala și nervii și-au spus cuvântul și astăzi dimineață în PTF Petea, unde zecile de șoferi care așteptau să intre în țară pe cele cinci benzi pregătire de polițiștii de frontieră nu au mai rezistat și au început să claxoneze în semn de protest față de modul în care România își tratează cetățenii care muncesc în Vest și vin în țară să cheltuie banii și practic să sprijine țara.

Imaginile primite de la cititorii noștri nu au nevoie de niciun comentariu:

PTF Petea, sensul de intrare în România

Ce spune Poliția de Frontieră

Având în vedere că ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, la nivelul Poliției de Frontieră Române, şi implicit şi la nivelul structurilor Poliţiei de Frontieră Satu Mare, au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

Totodată, la nivelul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, pe o arteră de control pe sensul de intrare în ţară, poliţiştii de frontieră faciliteazăasigurarea unui control operativ al documentelor pentru persoanele vulnerabile. Cetățenii care pot tranzita frontiera pe această arteră, semnalizată corespunzător, sunt persoanele cu dizabilități, vârstnicii, femeile însărcinate sau părinți singuri cu copii mici. Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Petea realizează o preselectare a persoanelor în cauză, care sunt îndrumate către culoarul respectiv.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, poliţiştii de frontieră sătmăreni desfăşoară zilnic activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

În prezent, prin punctele de frontieră, tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează în condiţii normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare. În Punctul de Trecere a Frontierei Petea se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului, pe cinci artere de control la intrarea în România. În Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, poliţiştii de frontieră sătmăreni efectuează controlul de frontieră pe trei artere, pe sensul de intrare în ţara noastră.

Mâine, 16 aprilie a.c., punctele temporare de trecere a frontierei Peleş, Bercu (din zona de competenţă a SPF Petea) şi Horea (SPF Carei) vor fi deschise în intervalul 10.00 – 18.00, ora României.

În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Satu Mare menţin permanent legătura cu autorităţile maghiare, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

În prezent, la intrarea în țară, nu mai este necesară prezentarea certificatului digital UE privind Covid -19.

Având în vedere că la acest sfârșit de săptămână se sărbătoreşte Paștele Catolic, menţionăm că, în această perioadă, pe teritoriul Ungariei, circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este oprită. Astfel, autorităţile de frontieră din Ungaria au comunicat că, în intervalele 14.04.2022, ora 23.00-15.04.2022, ora 23.00 și 16.04.2022, ora 23.00-18.04.2022, ora 23.00, circulaţia acestui tip de vehicule este restricţionată, iar în intervalele vizate şoferii automarfarelor au obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la reluarea circulației pe drumurile publice din ţara vecină.

În perioada respectivă, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.

În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro.

Te-ar putea interesa si

FOTO / ACTUALIZARE: Eroul din Maramureş: şi-a dat viaţa pentru ca bebeluşul, soţia şi soacra lui să trăiască

Vasile Dale

EXCLUSIV – Bandă de spărgători de locuinte prinsă de polițiști în Seini. Au dat lovituri în Iași și Oradea (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

INCENDIU ÎN BAIA MARE: Arde acoperişul cantinei Colegiului Transilvania (GALERIE FOTO / VIDEO)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.