BREAKING NEWSEveniment

Galerie foto: 6 salvamontiști inclusiv din Maramureș, stagiu de pregătire pentru salvare aero la Centrul din Bad Tolz, Germania

Saptamana trecuta 6 salvamontisti au participat la un stagiu de specializare profesionala pentru salvarea aero la centrul de antrenament de la Bad Tolz din Germania. In acest centru functioneaza singurul simulator indoor pentru salvarea aero din Europa, salvamontistii romani perfectionandu-se in elemente pe care nu le abordeaza frecvent in stagiile de formare din țară, respectiv salvari din torente, cladiri, pereti verticali, locuri greu accesibile, etc.

Cei 6 salvamontisti care provin din structurile Salvamont din Gorj, Mureş, Maramureș, Sibiu și Prahova au o buna experienta acumulata in salvarea cu suport aero si, prin absolvirea acestui curs, au putut capata cunostintele necesare abordarii tuturor tipologiilor de salvari cu elicopterul.

De la SPJ Salvamont Maramureș au participat Petrică Vanț, salvator montan atestat și membru în Comisia Aero Salvamont România, și Dan Benga, șef Salvamont Maramureș.

Alaturi de salvamontiștii romani au participat la acest curs si 5 salvatori din Serbia , salvatori care au inceput formare in salvarea aero printr-un program solicitat de autoritatile din Serbia și implementat de Salvamont Romania cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Aviație.Salvamont Romania, preocupare permanenta pentru siguranța dumneavoastră in munți !

Te-ar putea interesa si

RUTIERE: Identificat de polițiști după ce a părăsit locului accidentului la Coaş

Redactie

SĂ-I AJUTĂM: O tânără familie cu doi copii din Chiuzbaia fără acoperiș deasupra capului în plină iarnă

Redactie

În plină caniculă, mai multe ştranduri stau închise și invadate de buruieni. Cele mai elocvente exemple: ștrandul și bazinul din BAIA MARE (foto/video)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.