Important

Jandarmii maramureşeni, la datorie cu ocazia Sărbătorilor Pascale

În perioada 21-25.04.2022, peste 200 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică la toate evenimentele ce vor avea loc în spațiul public, astfel:
În perioada 20-24 aprilie, în special în noaptea de 23/24 aprilie, jandarmii vor fi la datorie în zona lăcaşurilor de cult creştin ortodox și greco-catolic din localitățile Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Borșa, Vișeu de Sus, Bârsana și Rohia, unde se desfăşoară activităţi religioase specifice sărbătorii ,,Învierii Domnului”. În toată această perioadă se vor desfășura manifestări specifice la nivelul lăcaşurilor de cult, așteptându-se o participare mare de persoane pe timpul desfășurării slujbelor. În data de 24.04.2022, începând cu orele 17:30, Comunitatea Religioasă ,,Missio ad Gentes Baia Mare”, organizează în Baia Mare, în Piața Libertății, ,Evenimentul religios – cuvântări religioase”. În ziua de 25.04.2022, jandarmii vor fi prezenți în zona lăcaşurilor de cult aparţinând Bisericii Ortodoxe și Greco-Catolice din localitățile Baia Mare și Sighetu Marmaţiei, unde se desfăşoară slujbe religioase cu ocazia sărbătorilor religioase pascale, de rit ortodox și greco catolic.
Totodată, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice și sportive ce vor avea loc astfel:
În ziua de 23.04.2022, începând cu orele 17:00, la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, se va desfăşura meciul de handbal masculin, CS Minaur Baia Mare – Alingsas HK (Suedia), iar în ziua de 26.04.2022, începând cu orele 13:00, în incinta „Muzeului Satului Maramureşean Mihai Dăncuş” din Sighetu Marmaţiei se desfăşoară manifestarea „Paşti în Maramureş”.
Având în vedere faptul că această perioadă coincide cu vacanța de primăvară stabilită de Ministerul Educației Naționale, se preconizează un aflux ridicat de persoane și autovehicule în zonele de agrement.
Pentru a se evita producerea unor incidente, Jandarmeria Maramureș recomandă următoarele:

  • Să se adopte un comportament civilizat și să se evite implicarea în conflicte de orice fel;
  • Să se evite aglomerația și să se acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale, evitând pe cât posibil ținerea la vedere a obiectelor de valoare care pot atrage atenția;
  • Dacă sunt însoțiți de copii, aceștia să fie supravegheați cu atenție;
  • Deplasarea către lăcașurilor de cult să se realizeze în condiții de siguranță, cu evitarea aglomerărilor;
  • Activitățile de picnic să se desfășoare doar în zonele special amenajate;
  • Să nu se lase în urmă resturi menajere care dăunează mediului înconjurător;
  • Dacă sunt martorii unor fapte antisociale, să apeleze cu încredere la cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau la numărul unic de urgență ,,112”.
    De asemenea, pentru această perioadă jandarmii montani şi-au intensificat măsurile asigurate în staţiunile turistice din judeţ, pe traseele montane, manifestând o atenţie sporită asupra zonelor cunoscute că prezintă riscuri pentru siguranţa turiştilor.
    Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Te-ar putea interesa si

Senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș: ”Am purtat discuții extrem de interesante la Washington, cu omologii noștri din Congresul SUA pe tema cooperării politice la nivel bilateral, și cu reprezentanții Pentagonului despre colaborarea româno-americană în cadrul NATO.”

Vasile Dale

ANUNŢ VITAL: Furnizarea apei potabile, sistată joi, 29 februarie, pe bd. Independenței din Baia Mare

Redactie

În 10-11 noiembrie iubitorii de jazz au întâlnire în Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.