Eveniment

Acțiunile polițiștilor maramureșeni în perioada Sărbătorilor pascale

Având în vedere perioada Sărbătorilor Pascale, polițiștii maramureșeni au executat acțiuni pe toate liniile de muncă, constatând atât infracțiuni prevăzute de Codul Penal, cât și aplicarea unor sancțiuni contravenționale.
Astfel, la data de 21 aprilie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale şi a ilegalităților din domeniul turismului, pentru protecția drepturilor de autor şi de proprietate intelectuală, precum și pentru protejarea cetățenilor ucraineni. Au fost verificați 12 operatori economici din Sighetu Marmației și comunele arondate, fiind aplicate patru sancțiuni contraveționale la H.G. nr. 237/ 2001 și O.U.G. 28/1999, în valoare totală de 6.000 de lei.
De asemenea, polițiștii de ordine publică din Baia Mare și cei din Târgu Lăpuș au executat acțiuni pe linia combaterii cerșetoriei și prevenirea și combaterea furturilor, fiind vizate locurile aglomerate de pe raza de competență. Astfel, polițiștii au legitimat 36 de persoane, aplicând 14 sancțiuni contravenționale atât la Legea 61 din 1991, cât și trei la O.U.G. 195 din 2002. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de aproximativ 1.300 de lei.
Nici acțiunile pe linie rutieră nu au lipsit. Săptămâna trecută, polițiștii din Baia Sprie, Târgu Lăpuș și Secția 7 Suciu de Sus au executat acțiuni pentru prevenirea și combaterea de evenimente rutiere. În urma activităților desfășurate au fost aplicate aproximativ 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 36.000 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus reținerea a 16 permise de conducere și șase certificate de înmatriculare.
Joi și vineri, polițiștii Biroului de Ordine Publică din Baia Mare au desfășurat acțiuni punctuale de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului în municipiu. În cadrul acțiunii, polițiștii au distribuit materiale preventive și au informat cetățenii cu privire la riscurile la care se expun în perioada Sărbătorilor Pascale, precum și modalitățile prin care pot să prevină săvârșirea unor astfel de fapte.
Totodată, în urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale la Legea 61 din 1991, în valoare totală de aproximativ 2.500 de lei. De asemenea, polițiștii au constatat două infracțiuni privind folosirea unor minori în scop de cerșetorie.

Infracțiuni rutiere

În acest week-end, polițiștii maramureșeni au întocmit șapte dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.
Cinci dosare penale au fost constatate de polițiști pentru săvârșirea de către cinci bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani a infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, rezultând valori în aparatul etilotest cuprinse între 0,41 și 0,86 alcool pur în aerul expirat. Pe lângă infracțiunea de conducerea sub influența alcoolului, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit și faptul că, participanții la trafic opriți ori nu dețineau permis de conducere, ori au condus un vehicul neînmatriculat, ori chiar toate trei deodată.
De asemenea, pe numele a doi bărbați de 25 și 32 de ani a fost întocmit dosar penal doar pentru conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

Patru ordine de protecție provizorii

În acest week-end, polițiștii din Sighetu Marmației, cei ai Secției 5 Ocna Șugatag și Ulmeni au emis patru ordine de protecție provizorii pe numele a trei bărbați cu vârste cuprinse între 39 și 68 de ani.
În fapt, trei femei de 33,36 și 56 de ani au sesizat faptul că au fost agresate fizic, hărțuite sau amenințate de către soț sau concubin. În urma completării documentației aferente, polițiștii au constatat faptul că există risc iminent, motiv pentru care au emis ordin de protecție provizoriu pe numele bărbaților pentru 5 zile, iar pe numele acestora se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare, hărțuire sau violență în familie.
De asemenea, un bărbat de 36 de ani din Țicău a sesizat polițiștilor faptul că a fost lovit de către tatăl său, un bărbat de 68 de ani. În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie și a fost emis ordin de protecție provizoriu.

Te-ar putea interesa si

VIDEO / PERCHEZIŢII: Căprior salvat de poliţişti de la Oarţa de Sus. Carne de vânat din braconaj descoperită

Redactie

BREB: Cât costă o cămașă tradițională, lucrată manual în cel mai vizitat sat din Maramureș

Redactie

La mulţi ani, chef Vasile Hotca! El va găti o masă caldă în 7 ianuarie, la bisericuța de lemn de pe bd. Republicii, pentru nevoiașii băimăreni

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.