Important

Condiţii mizere de cazare pentru zeci de elevi, opt din Maramureş, din loturile de la Olimpiada Națională de Limba Franceză, organizată la Craiova

În perioada 18- 22 aprilie, la Craiova s-a desfăşurat Olimpiada Naționala de Limba Franceză si a reunit sute de elevi olimpici din aproape toate județele țării.
Cele mai multe loturi județene, 19 la număr, însumând aproximativ 114 elevi, alături de 19 profesori însoțitori, au fost cazate la internatul Colegiului Național Economic „Gheorghe Chițu” din Craiova. Până aici totul pare să fie în regulă, problemele au apărut din cauza condiţiilor de cazare a elevilor şi profesorilor însoţitori. Olimpicii s-au plâns ca au stat in frig, au avut apa calda cu portia, iar baile și toalete aveau obiectele sanitare defecte, camerele au fost insalubre, cu paturi și dulapuri defecte si un miros greu de suportat.

Organizatorul Olimpiadei de la Craiova a fost Ministerul Educației, reprezentat in teritoriu de inspectoratul Școlar Dolj.
Conducerea acestei instituții spune ca nu a știut ca au existat probleme pentru ca nu a primit reclamații in timpul desfășurării Olimpiadei. Inspectorul general de la Craiova a declarat ca va demara o ancheta la Liceul Economic și va cere explicatii directorului care nu a anunțat ca existau probleme in camerele de cazare.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a scris pe pagina sa de Facebook ca olimpicii au fost de fapt cazați intr-un corp de clădire ce urmează sa intre in reabilitare începând de luna viitoare!

La Liceul cu probleme au fost cazați peste 100 de copii din județele Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, opt copii din Maramureș, Timiș.

Te-ar putea interesa si

SPIRIT CIVIC ÎN BAIA MARE: Furt dintr-un autoturism, împiedicat de un bărbat din Baia Sprie

Vasile Dale

EVENIMENT SALVAMONT: Dr. Ludovic Gyorffy, Cetățean de Onoare al județului Maramureș pentru întreaga activitate desfășurată în slujba salvării vieților oamenilor

Redactie

Siguranța elevului, prioritate!, proiect derulat de elevii din Ariniş şi Asuaju de Sus

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.