Important

SĂRBĂTORI PASCALE: Turiştii, fascinaţi de Maramureş. Un japonez a fost cucerit de dansurile tradiţionale româneşti

Maramureșul a fost de poveste și în ultima zi de sărbătoare pascală. Turiștii care și-au petrecut ultimele ore de vacanță în regiunea din nordul țării au putut vedea tradițiile și obiceiurile locului şi au fost ospătaţi cu mâncare tradiţională. Au trebuit doar să urce la Muzeul Satului din Sighetu Marmației, unde a fost organizat un festival al satelor din Maramureș.


Ultima zi a vacanţei de Paşti a fost de poveste pentru turiştii care au ajuns la Muzeul Satului din Sighetul Marmaţiei. Oamenii au fost întâmpinaţi cu bucate tradiţionale. Au fost însă şi vizitatori veniţi de ceva mai departe: „Sunt din Japonia. Eu sunt japonez”. Bărbatul a privit fascinat dansurile tradiţionale româneşti, dar şi casele tradiţionale. „Este o cultură foarte tradiţionalistă. Îmi place. Şi este un oraş mic. Îmi plac şi oraşele mici”, mai spune turistul.



Petrecerile de Paşti se organizează anual la Muzeul Satului din Sighetu Marmației. Însă ultimele două ediţii au fost anulate din cauza pandemiei. Tocmai de aceea, anul acesta bucuria participanților a fost mult mai mare. „Sper ca toată lumea care este prezentă aici să se bucure de tradiţii, de obiceiurile noastre, de dansurile, jocurile maramureşeneşti”, a declarat Vasile Moldovan, primar Sighetu Marmației. Ultima zi de petrecere în Maramureș a fost încheiată în stilul autentic zonei, cu cântece şi voie bună.

observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE LA ROZAVLEA: Un minor şi mama sa, agresaţi de concubinul femeii

Redactie

AȚI VĂZUT-O? Lacatoș Maria a dispărut de acasă în 12 februarie. A fost găsită în Gherla (actualizare)

Redactie

VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE LA SEINI: Un bărbat din Sălaj s-a ales cu ordin de protecție provizoriu după ce şi-a bătut concubina cu o bucată de lemn

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult