Important

Victor Gorduza, comemorat la Muzeul de Mineralogie

Muzeul de Mineralogie l-a comemorat azi pe Victor Gorduza, fondatorul instituției de cultură care îi poartă numele și care azi ar fi împlinit 80 de ani. În semn de respect, conducerea instituției aflată în subordinea Consiliului Județean Maramureș a vernisat expoziția ”Zestrea Minerală a României”. Au fost prezenți și vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Radu Trufan, alături de consilierii județeni Valeria Brezoczki și Marinel Kovacs.
”Prin aceste ”flori de mină”, o parte a lumii subterane este pusă în lumina reflectoarelor fiind admirată de toți cei care fie au muncit în acest domeniu, fie au auzit poveștile ortacilor care intrau zi de zi în mină fără să se gândească la riscurile la care se supuneau. Victor Gorduza, prin efortul său, rămâne mereu viu în inimile noastre.
Felicitări celor care au reușit să ducă mai departe munca fondatorului acestei instituții de cultură și care de-a lungul anilor și-au adus aportul pentru ca aceasta să fie renumită la nivel mondial”, a punctat vicepreședintele Radu Trufan.
Totodată, reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au dat asigurări că vor sprijini muzeul pentru a organiza cât mai multe expoziții atât în țară, cât și în străinătate având în vedere această zestre pe care avem datoria să o facem cunoscută la nivel mondial.

Te-ar putea interesa si

CONTRABANDĂ ÎN BAIA SPRIE: Peste 600 pachete cu ţigări de contrabandă ridicate de poliţişti din maşina unui sătmărean

Vasile Dale

RECUNOȘTINȚĂ PENTRU „GÂNDURILE” BUNE: Mesaj de mulțumire adresat de poliţişti copiilor care au participat la concursul de desene

Redactie

Deputat Adrian Todoran: Școlile din zonele neafectate trebuie lăsate deschise

Redactie

1 mesaj

dan aprilie 28, 2022 at 9:06 am

Amintiri dragi cu Victor.
Constatari triste cu Trufan, care iar „si-a adus aportul” la limba romana.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.