Eveniment

UN ACTOR GRĂBIT… Felix Arțuche, actor al Teatrului de Păpuși băimărean, a încetat din viață

O veste tristă venită aseară: Felix Arțuche (63 de ani), actor al teatrului de păpuși băimărean, a încetat din viață. S-a stins încet, la fiecare întâlnire aveam impresia că ceva lipsește din el, că se destramă fără să se împotrivească, parcă voit.
Am fost prieteni de zeci de ani, colegi de muncă la EM Șuior, unde s-a „retras” pentru o vreme după ce, la terminarea liceului, n-a reușit să intre la facultatea pentru care considera că are har.
La scurt timp după Revoluție s-a angajat la teatru și a reușit o carieră de succes, apreciată de public, colegi, prieteni. Un om de bun simț, construit să nu supere pe nimeni, partener plăcut de dialog, citit, educat.
De când ne-am cunoscut, cred că a fost inițiativa lui, ne salutam cu expresia „Salut cetățene!”, cel mai probabil ca să punem la index atât de vehiculatul „tovarăș”, cuvânt de largă circulație în perioada respectivă. N-am renunțat la acest salut niciodată, conservându-l ca pe un secret căruia numai noi îi știam „cheia”.
„Cetățene Felix”, regret enorm că te-ai grăbit să pleci din lumea asta imperfectă, care nu o singură dată ți-a pus piedici, dar peste care ai fost obligat să treci. Rămas bun, cetățene!
Anunțul instituției unde a lucrat cu dăruire și devotament:
„Teatrul Municipal Baia Mare anunță cu nespusă tristețe dispariția prematură a colegului și prietenului nostru, Felix Arțuche, unul dintre cei mai îndrăgiți actori ai Teatrului de Păpuși, pe care l-a slujit cu talent, farmec și dăruire vreme de patru decenii, dând viață, în tot acest timp, unor personaje ce vor rămâne, alături de creatorul lor, în memoria veșnică a copiilor, părinților și bunicilor de pretutindeni.
Cele mai recente spectacole în care a jucat și a fost aplaudat de mii de copii sunt: „Fata babei și fata moșneagului”, „Isprăvile lui Păcală”, „Degețica”, „Locomotivioara leneșă”, „Punguța cu doi bani”, „Hänsel și Gretel”.
Colectivul Teatrului Municipal Baia Mare transmite condoleanțe familiei îndurerate. Drum lin spre stele, Felix!”.

Grigore Ciascai

Te-ar putea interesa si

DUPĂ 7 ANI DE LA REABILITARE: Un drum din Maramureș a început să o ia la vale. Ce spun autoritățile

Redactie

FOTO / SIGHETU MARMAŢIEI: Solidaritate: donații, cazare și transport gratuit, muncă voluntară pentru refugiaţi

Redactie

GALERIE FOTO: Cinci persoane rănite şi patru autovehicule avariate, în urma unui accident pe DN18

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.