Eveniment

SCUTUL PĂDURII: Controale pentru descoperirea ilegalităților din domeniul silvic

foto aradon

26 de controale au fost efectuate în perioada 16-17 mai de către efectivele de ordine publică ale Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, precum și din cadrul subunităților teritoriale ale Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș, cu sprijinul specialiștilor silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj.
Acțiunea face parte din Planul național „Scutul pădurii”, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic și a vizat verificarea modului în care se respectă normele referitoare la exploatarea, prelucrarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase, de către operatorii economici din domeniu.
Polițiștii au efectuat controale pe linia transporturilor de materiale lemnoase în filtre amplasate pe raza întregului județ, în cadrul cărora au fost verificate 188 de mijloace auto, precum și pe linia depozitării materialelor lemnoase, fiind vizate trei astfel de depozite.
În urma activităților desfășurate au fost descoperite 32 de fapte contravenționale care au fost sancționate cu amenzi în valoare de aproape 58.000 de lei. Totodată s-a dispus confiscarea a 167,8 mc materiale lemnoase, în valoare totală de peste 95.000 lei.

Te-ar putea interesa si

VIDEO – Un bărbat dintr-o zonă izolată a Strâmturei salvat după ce s-a tăiat la un picior cu un topor

Vasile Dale

POLIŢIŞTII RUTIERI ÎN ACŢIUNE: Pe urmele bicicliştilor care nu respectă regulile de circulaţie

Vasile Dale

EXCLUSIV: Filmat în ipostaze compromițătoare cu o femeie într-un autoturism, un polițist de frontieră de la ITPF Sighet a fost șantajat de un contrabandist cu țigări din Ucraina

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.