Important

Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD: ”Marcel Ciolacu a promis susținere pentru proiectele Cultului Penticostal din Baia Mare”

O întâlnire extrem de importantă cu reprezentanții Cultului Penticostal a avut loc marți, 24 mai 2022, în cabinetul lui Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, alături de care s-a aflat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea. Din delegația Cultului Penticostal au făcut parte
Moise Ardelean – președintele Cultului Creștin Penticostal din România ( Episcopul Bisericii Penticostale Române), Simion Bumbar – Secretarul General al Cultului Creștin Penticostal din România, Nelu Filip – pastor al Bisericii ”Muntele Sionului” din Baia Mare și vicepreședinte al Cultului Penticostal din Statele Unite ale Americii, consilierul local băimărean Cornel Varga dar și Jolța Ilie, președintele Casei de Pensii și Ajutoare a Cultului Creștin Penticostal.

Potrivit pastorului Bisericii ”Muntele Sionului din Baia Mare”, Nelu Filip, întrevederea cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a fost una extrem de bună, care nu se va finaliza doar cu lansarea unor promisiuni, ci cu proiecte concretizate. ”Locuiesc în Statele Unite ale Americii dar suntem în plin proces de mutare în Baia Mare, aici unde, în calitate de creștini, ne dorim să avem un impact pozitiv, un impact etico-moral-creștin în societate, să fim un adevărat far călăuzitor pentru generațiile care vin. Solicitările noastre de a construi o grădiniță interconfesională în Baia Mare, dar și o sală de sport și un internat pentru Liceul Penticostal sunt visuri care pot deveni realitate, aceasta este impresia pe care o am după întâlnirea pe care am avut-o cu președintele Marcel Ciolacu. Sunt convins că reușita acestor discuții i-o datorăm deputatului de Maramureș, Gabriel Zetea, un politician cu o minte deschisă care și-a arătat, încă de la început, susținerea pentru Cultului Penticostal. Cuvintele pe care mi le-a adresat parlamentarul de Maramureș la finalul întâlnirii, respectiv mesajul său că noi, ca biserică, avem menirea de a da o direcție acestei lumi fără direcție au lăsat un puternic impact asupra mea. Mulțumiri speciale aduc și primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a pus deja la dipoziția Cultului Penticostal din Baia Mare terenul pe care dorim să construim viitoarea grădiniță”, a precizat Nelu Filip, pastorul Bisericii ”Muntele Sionului” din Baia Mare.

Și consilierul municipal Cornel Varga a subliniat susținerea arătată de administrația locală din Baia Mare, prin primarul municipiului, care a propus CL acordarea unui spațiu pentru viitoarea grădiniță ce va primi copii din toate confesiunile religioase. Totodată, a ținut să mulțumească și deputatului PSD, Gabriel Zetea, care a susținut, de fiecare dată, proiectele Cultului Penticostal, dar și președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pentru deschiderea pe care a avut-o în cadrul întâlnirii. ”Grădinița pe care dorim să o construim va fi deschisă pentru toți copiii, indiferent de confesiunea religioasă, pentru că, în fapt, cu toții suntem creștini. Pentru ridicarea acestei construcții ne-am adresat atât Secretariatului General pentru Culte, dar vom cere și sprijinul Ministerul Educației, pentru că știu că vor fi finanțate astfel de proiecte în viitorul apropiat. În ceea ce privește sala de sport, aceasta sperăm să o putem finanța prin Compania Națională de Investiții (CNI), iar pentru construirea internatului ne vom adresa Ministerului Dezvoltării. În prezent, la Liceul Penticostal învață 365 de elevi care nu au o sală de sport pentru desfășurarea activităților recreative, iar internatul reprezintă o altă necesitate, pentru că avem foarte multe cereri în acest sens”, a declarat consilierul municipal Cornel Varga.
Deputatul Gabriel Zetea a reiterat susținerea tuturor proiectelor care privesc municipiul Baia Mare și județul Maramureș, insistând pe buna colaborare pe care a avut-o, de-a lungul anilor, cu reprezentanții cultelor religioase. ”De fiecare dată când ne este greu, ne îndreptăm spre biserică. Când ne bucurăm pentru ceea ce ni se întâmplă bine, mulțumim bisericii și lui Dumnezeu. Am fost crescut în credință și iubire față de biserică și voi fi alături, mereu, de fiecare cult religios din Maramureș și România, pentru că fiecare religie ne învață, înainte de toate, să fim oameni, să fim buni cu semenii noștri, să ajutăm și să trăim în pace unii cu alții. Iar atunci când putem lăsa în urma noastre proiecte frumoase, de care să beneficieze copiii Maramureșului, mulțumirea noastră este și mai mare. Președintele Camerei Deputaților, Macel Ciolacu a fost extrem de deschis și aplicat în discuția pe care am purtat-o cu delegația Cultului Penticostal și am convingerea că finalitatea este cea pe care ne-o dorim cu toții: o grădiniță interconfesională, o sală de sport și un internat pentru Liceul Penticostal din Baia Mare”, a precizat parlamentarul de Maramureș, Gabriel Zetea.

Te-ar putea interesa si

BILANŢ: Poliţiştii maramureşeni au intervenit la peste 170 evenimente de natură judiciară sau privind siguranţa publică şi rutieră

Vasile Dale

VIOLENŢA DOMESTICĂ: Două ordine de protecție provizorie emise de polițiști și un ordin de protecţie încălcat

Redactie

IJJ MARAMUREŞ: Acțiuni preventiv-educative la Școala Numărul 8 din Borșa

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.