BREAKING NEWSImportantMaramuresul IstoricRecomandate

FOTO: Alberto, un italian îndrăgostit iremediabil de România, de Maramureş

A venit în România pentru trei zile, dar de atunci au trecut 18 ani, iar pentru italianul Alberto Cristaudi acasă a devenit țara noastră.

Mai precis, Maramureș, regiunea de care s-a îndrăgostit iremediabil. Şi-a lăsat ţara, postul de country-manager la o mare companie străină, iar acum se ocupă doar de pasunile lui, care sunt natura şi salvarea vieţilor omeneşti.

Acum face voluntariat la Salvamont Cluj şi la SMURD Maramureş și susține cu mândrie că a fost primul italian care a făcut cursurile de paramedic la SMURD. Deși i-a fost greu să se adapateze la un nou stil de viață și cultură, Alberto nu regretă nimic.

„Provocarea cea mai mare nu a fost partea profesională. Dacă ştii să fac un job, îl poţi face oriunde. Provocarea cea mai mare a fost să mă adaptez la stilul de viaţă al românilor, care este unul foarte direct. Eu mă raportam mereu la viaţa mea de acasă, din Italia. Dar am fost nevoit să-mi reinventez toată viaţa. Nu a fost uşor, pentru toate motivele pentru care nu e uşor când te duci într-o ţară străină: limba, mediul diferit, oameni necunoscuţi, situaţii pe care nu le cunoşti şi trebuie să te adaptezi. Acum, la distanţă de ani de zile, pot spune că sunt aceleaşi dificultăţi care pot apărea oriunde vrei să te duci. Poate un pic mai multe pentru că aici să zicem stilul de viaţă e un pic mai direct. Simţi că trăieşti, dar acum nu m-aş putea lipsi de asta”, a povestit italianul pentru Adevărul.

A simțit că România e noua lui casă, după ce a vizitat Cheile Lăpuşului. Atunci a știut că nu mai trebuie să caute pentru că a găsit „acasă”. „Când locuieşti în străinătate ai un sentiment de dezorientare. La un moment dat nu mai înţelegi unde-i casa ta, încotro te îndrepţi, cine eşti tu, unde ţi-s rădăcinile. De fiecare dată când mergeam în Italia ziceam că merg acasă. Când plecam de acolo, ziceam că vin acasă. Eram confuz. Şi într-o zi, după ce am fost într-un loc superb la Cheile Lăpuşului, unde m-am simţit foarte bine, am decis că aici e „acasă”, a mai spus Alberto.


sursa observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

Tragedie: Catalin venise din Tulcea in Baia Mare unde isi gasise iubirea vietii. A murit nevinovat ucis de un sofer baut (foto/video)

Vasile Dale

S-AU ALES CU DOSAR PENAL: Doi tineri prinşi în flagrant în timp ce sustrăgeau plăci de andezit de la firmă din Ocna Şugatag

Vasile Dale

Beat criță un șofer a refuzat probele de sânge. Etilotestul a indicat 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat

Vasile Dale

1 mesaj

EXCLUSIV / TRAGEDIE ÎN LĂPUŞEL: Un celebru voluntar italian SMURD, Salvamont şi scafandru a accidentat mortal un bărbat, apoi a fugit – Stiri din Maramures mai 15, 2023 at 8:35 am

[…] FOTO: Alberto, un italian îndrăgostit iremediabil de România, de Maramureş accidentaccident mortalbaia mareimpactlapuselpolitiestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.