BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Camion plin cu lemn de fag transportat ilegal la Borşa. Şoferul a fugit – ACTUALIZARE 2

Aseară, la ora 22.40, un apel la 112 a anunţat că pe in zona Valea Fătului un camion care tracta o remorcă, ambele pline cu lemn de fag, nu deţine documente pentru masa lemnoasă. Imediat un echipaj s-a deplasat în zonă şi a găsit camionul abandonat pe strada Fătului din Borşa, dar şoferul dispăruse.

Poliţiştii au verificat în aplicaţia Inspectorul Pădurii şi au constatat că nu există niciun aviz de însotire a lemnului respectiv. Astfel, s-a decis confiscarea atât a lemnului, cât şi a camionului şi a remorcii. În total 32,25 mc de lemn rotund de fag.

În cursul acestei zile, în prezenta reprezentanţilor ocolului silvic, poliţiştii au predat lemnul şi au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tăiere şi transport ilegal de lemn. Totodată sefac cercetări pentru identificarea şoferului.

Conform unor surse proprietarul autovehiculului ar fi un cunoscut ”personaj” din Borșa, al cărui fiu ar fi tocmai paznic în pădurea de unde s-ar fi tăiat ilegal lemn. Ba mai mult, spun aceleași surse, același fiu ar fi fost prins de polițiști (cu același vehicul, pe aceeași stradă) transportând lemn fără acte. Și în acest caz, polițiștii ar fi întocmit dosar penal.

ACTUALIZARE 1 – IPJ MARAMUREŞ

Ieri, 17 iunie, la ora 22.44, polițiștii din Borșa au fost sesizați prin S.N.U.A.U 112 despre faptul că, în zona denumită Valea Fătului din Borșa, un camion cu material lemnos circulă pe drumul public, fără a deține aviz de însoțire.

În baza celor sesizate, polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar pe strada Florilor din oraș, au identificat un ansamblu format dintr-o autoutilitară și o remorcă, încărcat cu lemn rotund de esență foioase. La fața locului nu a fost identificat conducătorul autoutilitarei.

Din verificările efectuate, polițiștii au constatat faptul că pentru materialul lemnos transportat nu a fost emis aviz de însoțire conform prevederilor legale.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă și un reprezentant din cadrul Ocolului Silvic, iar în urma cubajului tehnic efectuat a rezultat o cantitate totală de 32,25 mc.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate sub aspectul comiterii infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, neînsoțite de documente specifice.

ACTUALIZARE 2

Ieri, 18 iunie, în urma inventarierii materialului lemnos de către reprezentanții Ocolului Silvic a ansamblului format din autoutilitara și remorca identificate pe strada Florilor din Borșa, a rezultat o cantitate de 25,51 mc lemn rotund specia fag, 4,55 mc lemn rotund specia molid și brad, 0,45 mc lemn rotund frasin și 0,67 mc lemn, în total cantitatea de 31,18 mc de material lemnos.

Polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 43 de ani din Borșa a fost conducătorul ansamblului de vehicule. Materialul lemnos a fost confiscat și dat în custodie unui reprezentant al Ocolului Silvic, în vederea valorificării.

În continuare, ansamblul de vehicule a fost ridicat și sigilat, în vederea continuării cercetărilor și luarea măsurilor legale care se impun.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc neînsoțite de documentele specifice de transport.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV / ACCIDENT DE MUNCĂ: Un angajat al Poștei a căzut de la înălțime în zona Gării CFR. Intervine echipajul SMURD

Vasile Dale

Deputatul PNL Călin Bota: Proiectul Autostrăzii Nordului, care va aduce dezvoltare pentru Maramureș, se află pe făgașul cel bun

Vasile Dale

VIDEO: Sătmărean prins în flagrant în timp ce vindea droguri de risc şi mare risc

Redactie

4 mesaje

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.