BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

URGENŢĂ APROAPE DE FRONTIERA CU UCRAINA: Intervenţie a salvamontiştilor pentru coborârea unui cioban bolnav (actualizare)

Salvamontiştii maramureșeni intervin în această seară în zona Vf. Poloninca, foarte aproape de frontiera cu Ucraina.

Un bărbat de 63 ani, cioban la o stână din zonă, a sunat la 112 acuzând dureri puternice în piept și dificultăți de respirație fiind, din spusele sale, și bolnav cronic.

Din păcate, nu a putut fi localizat din cauza unui telefon rudimentar pe care îl folosește și a semnalului telefonic deficitar în zona menționată.

Salvatorii montani care se deplasează la caz (cu viteză legală și fără a avea prioritate în trafic chiar dacă e urgență venită prin 112) vor urca cu autospecială din dotare până unde le permite drumul forestier după care vor lua zona la pas cu echipamentele de salvare pentru a-l găsi pe cioban și a-i acordă primul ajutor calificat.

ACTUALIZARE

Barbatul a fost gasit. I-a fost verificata starea de sanatate (se pare ca acesta consumase si alcool) dupa care a fost transportat pana la locul de unde este preluat de echipajul SMURD venit in sprijin.

Salvatorii montani au facut echipa cu un coleg de la Politia de Frontiera din Bistra aflat in timpul serviciului si care le-a usurat sarcina cautarii barbatului datorita cunoasterii zonei.

Salvatorii montani asteapta stabilizarea barbatului iar in momentul in care echipajul medical porneste spre unitatea medicala cea mai apropiata acestia se vor retrage la baza.

Alarma incheiata. Barbatul e in drum spre unitatea de primiri urgente. Salvatorii montani se retrag la baza.

FOTO ARHIVĂ

Te-ar putea interesa si

ARESTAT PREVENTIV: Un bărbat din Vișeu a condus o mașină beat și fără permis. A distrus și o poartă în Bocicoel

Vasile Dale

ATENŢIE! Un transport agabaritic trece prin Maramureş (VIDEO)

Vasile Dale

BILANŢUL CELOR DOI ANI DE RĂZBOI: 72 de ucraineni rătăciți în zona de frontieră alpină salvaţi, 16 descoperiți decedați

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.