BREAKING NEWSEvenimentImportant

Bunica la Bacalaureat. S-a prezentat la „examenul maturităţii” după 24 de ani petrecuţi în străinătate

O băimăreancă de 45 de ani a trăit în ultimii 24 de ani în Irlanda, unde a evoluat profesional şi a deţinut funcţii de conducere în industria hotelieră. După ce s-a întors în ţară, însă a constatat că toate acele diplome nu înseamnă nimic aici, şi nici experienţa ei, fără diploma de Bacalaureat

Zilele acestea au loc probele la examenul de Bacalaureat. Printre elevii participanţi, Melania Chiş, o băimăreancă de 45 de ani, mamă a patru copii şi bunică, lucru care nu o opreşte să facă planuri de viitor şi să se gândească să-şi completeze studiile. Mai mult amuzată de situaţie decât emoţionată, îşi deschide inima şi povesteşte cum a ajuns, după ce a petrecut 24 de ani în Irlanda, să se prezinte la examenul de Bacalaureat.

„Am fost 24 de ani la Dublin, în Irlanda. Dar acum suntem, oarecum, forţaţi de împrejurări şi va trebui, probabil, să ne întoarcem. Dacă va trebui să venim înapoi, toate şcolile mele şi specializările şi experienţa mea de 24 de ani acolo nu mai înseamnă nimic. Atât am realizat, de vara trecută, când am fost acasă în concediu, că am nevoie de diploma asta. Chiar m-a speriat puţin”, spune ea.

În Irlanda, băimăreanca a lucrat în industria hotelieră, unde a evoluat permanent profesional, până când a ajuns manager la un hotel. „M-am specializat în management în industria  hotelieră şi în industria curăţeniei şi inspector în industria alimentară. Managementul e cam acelaşi, doar că trebuie să ştii industria la care îl aplici. Dacă ne întoarcem, nu ştiu, sincer, ce voi face”, spune ea îngrijorată.

„Pe mine mă frustrează că un om cu atâta experienţă care poate să aducă atâta plus în orice industrie de aici, pur şi simplu – eu aici mă simt nimeni”, spune femeia. Decizia de a-şi continua şcoala a luat-o anul trecut, când a venit în vacanţă şi a vrut doar să se orienteze puţin, să vadă ce ar putea facedacă va fi să vină înapoi. Vrea să meargă şi la facultate Astfel, după ce a văzut cum e situaţia aici, a decis că are nevoie nu doar de Bacalaureat, ci şi de facultate. „Am realizat că îţi trebuie studii superioare. Am stabilit deja că, după ce iau examenul de Bac, mă înscriu la facultate, chiar dacă, după ce termin facultatea, imediat ies la pensie”, mai spune ea glumind.

Citeste mai mult: adev.ro/rdvsv4. Sursa foto: Angela Sabău, adevărul.ro.

Te-ar putea interesa si

ANUNȚ PUBLIC PRIVIND DEPUNEREA SOLICITĂRII DE EMITERE A ACORDULUI DE MEDIU

Redactie

VIDEO EXCLUSIV: Jaf la pont la Ocolul Silvic Vișeu de Sus. ”Cagulații” au dispărut cu peste un miliard de lei vechi cash. Poliția nu scoate o vorbă (actualizare)

Vasile Dale

ACCIDENT ÎN BAIA MARE: Impact între două maşini la intersecţia dintre străzile Cuprului şi Horea

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult