BREAKING NEWSImportant

UN NOU PROIECT DERULAT DE CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ ȘI SPITALUL DE BOLI INFECȚIOASE ȘI PSIHIATRIE BAIA MARE

Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare anunță demarareaproiectului ”CONSOLIDAREA CAPACITĂȚII DE GESTIONARE A CRIZEI COVID – 19 PRIN DOTAREA SPITALULUI DE BOLI INFECȚIOASE ȘI PSIHIATRIEBAIA MARE”, Cod SMIS 2014+ 139782, proiect finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POIM 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea serviciilor de asistență medicală prin dotarea cu echipamente, aparatură medicală și dispozitive medicale și de protecție medicală necesare pentru tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS CoV-2 precum și creșterea capacității de reacție în timp util și eficient a sistemului medical public la criza COVID – 19.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

– Creșterea eficienței și calității actului medical prin dotarea Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare

– Diminuarea riscului de infectare a personalului medical si de îngrijire pacienți infectați cu virusul SARS-Cov-2 prin asigurarea necesarului de materiale de protecție si dezinfecție

– Menținerea unei capacitați adecvate de testare prin asigurarea necesarului de materiale specifice

– Diminuarea riscului de contaminare cu SARS CoV2 ca urmare a manipulării deșeurilor medicale infectate 

Grupul țintă aferent proiectului vizează populația României, în general, și populația județului Maramureș în mod particular care va beneficia de rezultatele acestui proiectprin îmbunătățirea și reducerea inegalităților în ceea ce privește starea de sănătate a populație ca urmare a implementării unor măsuri eficiente de prevenire și control al infecției cu virusul SARS CoV-2.

Prin rezultatele sale, proiectul generează un răspuns util și eficient al sistemului medical la criza COVID-19, precum și un efect pozitiv pe termen lung prin îmbunătățirea capacității de îngrijire a Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.

În cadrul acestui proiect se realizează decontarea prin fonduri nerambursabile a cheltuielilor efectuate de către Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare pentru achiziția de echipamente și aparatură medicală, dispozitive medicale și de protecție medicală, echipamente pentru decontaminare și suport triaj, necesare pentru tratamentul pacienților cu infecție COVID – 19, cheltuieli efectuate în perioada februarie 2020 și până în prezent.

Valoarea totală a proiectului este de 12.560.183,31 lei,durata de implementare fiind de 35 de luni respectiv între data de 05 februarie 2020 și data de 31 decembrie 2022.

Proiectul este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO CITITORI: Sub privirile neputincioase ale unui polițist local, un elev era să fie spulberat de o mașină de teren tocmai pe trecerea pentru pietoni de lângă Liceul de Arte din Baia Mare

Vasile Dale

INFORMARE METEO: Cod galben de vreme rea pentru Maramureş în următoarele ore

Vasile Dale

GALERIE FOTO: Maşină istorică a Parlamentului britanic, în curtea unui colecţionar din Remeţi

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.