Important

Casa din Vale Breb, gazda ediţiei a 13-a a Caravanei Filmelor TIFF Unlimited

Editia cu numarul 13 a Caravanei Filmelor TIFF Unlimited adauga o noua locatie in traseul sau – satul Breb din Maramures.

Acesta va fi, pentru prima oara in istoria Caravanei, gazda a 3 seri de cinema in aer liber, cu filme multi-premiate, in perioada 15 – 17 iulie, in pitoreasca atmosfera asigurata de Casa din Vale. Intrarea va fi libera.

Maramureșenii vor începe weekend-ul în hohotele de râs garantate de pelicula Dineu cu vecinii de sus, o comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne. Filmul a fost nominalizat la 5 premii Goya și are pe afiș vedete spaniole precum Javier Cámara (Hable con ella, La mala educación, de Pedro Almodóvar, serialele The Young Pope și Narcos) și Belén Cuesta (La casa de papel, Parking).
Seara de sâmbătă, 16 iulie, îi provoacă pe toți spectatorii la o incursiune spectaculoasă prin frumusețile autohtone, prin intermediul documentarului România Sălbatică, câștigător a 3 Premii GOPO anul acesta – Cel mai bun sunet, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun documentar. Cea mai spectaculoasă producție dedicată naturii din țara este narată de cunoscutul actor Adrian Titieni, iar coloana sonoră e semnată de compozitorul Alexei Țurcan. Piesa centrală a filmului România Sălbatică este completată de vocea Mădălinei Pavăl, o artistă desăvârșită, care a adus folclorul din Bucovina pe ritmuri moderne în muzica mainstream.
Săptămâna se încheie cu mister și suspans duminică, 17 iulie, când legendarul actor Gérard Depardieu revine pe marele ecran în Maigret, cel mai nou film al multi-premiatului regizor Patrice Leconte. Spectatorii vor avea ocazia să-l urmărească într-un rol care-i vine mănușă, cel al comisarului Maigret, personaj iconic creat de romancierul Georges Simenon, care anchetează cazul misterios al unei crime care a îngrozit Parisul.

Program | Casa din Vale, 21.30 | INTRARE LIBERĂ

Vineri, 15 iulie
Dineu cu vecinii de sus
r. Cesc Gay| Spania, 82’
Cu: Belén Cuesta, Javier Cámara, Alberto San Juan, Griselda Siciliani
Julio şi Ana sunt împreună de mai bine de 15 ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. În această seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de deasupra. Salva şi Laura sunt puţin mai tineri şi i-au primit cu braţele deschise atunci când s-au mutat în clădire, dar gemetele constante ce se aud din apartamentul lor a devenit o sursă de tensiune pentru Julio şi Ana. Şi ce nu ştiu cei doi este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor.

Sâmbătă, 16 iulie
România Sălbatică
r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache | România, 123′
Cu: Adrian Titieni
La confluența dintre Carpați, Dunăre și Marea Neagră, se află unul dintre locurile cu cea mai mare biodiversitate din Europa. Mărturie stau imaginile surprinse timp de mai bine de 7 ani de către Dan Dinu și Cosmin Dumitrache în cel mai amplu documentar dedicat naturii din țara noastră. Filmul te va purta timp de 2 ore în cele mai sălbatice zone din România, printre cele mai interesante animale, pentru a descoperi cele mai frumoase povești. Țara ta, așa cum nu ai văzut-o până acum!

Duminică, 17 iulie
Maigret
r. Patrice Leconte | Franța, Belgia, 89′
Cu: Gérard Depardieu, Jade Labeste, Mélanie Bernier, Bertrand Poncet
O tânără îmbrăcată într-o elegantă rochie de seară este găsită fără suflare într-o piaţă din Paris. Comisarul Maigret va încerca să descopere criminalul şi să înţeleagă circumstanţele în care a murit victima.


Te-ar putea interesa si

Cum să alegi un cazinou online licențiat, autorizat și sigur

Vasile Dale

INTERVENŢIE SALVATOARE: Jandarmii au salvat viaţa unui bărbat care a leşinat la Palatul de Justiţie din Baia Mare

Redactie

Viflaimul, cea mai veche tradiţie din Vișeu de Sus. Colindătorii trec în această seară pragul gazdelor din întreaga ţară

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult