BREAKING NEWSTara Lapusului

LANSARE DE CARTE: Participarea românilor din comuna Copalnic-Mănăștur la Primul Război Mondial (1914-1918)

Consiliul Județean Maramureș prin, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie, în parteneriat cu Primăria Copalnic–Mănăștur, vă invită la lansarea cărții Participarea românilor din comuna Copalnic-Mănăștur la Primul Război Mondial (1914-1918), autori Alexandru Bucur și Marius Câmpeanu.

Lucrarea vorbește despre eroismul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă românii din 10 localități componente ale actualei comune Copalnic-Mănăștur, în Primul Război Mondial și a apărut în anul 2021 la Editura Argonaut din Cluj-Napoca.

Despre străbunicii și bunicii locuitorilor de astăzi ai Făureștiului, participanți la Marele Război, precum și despre Pașca Pante – personalitate marcantă a Făureștiului, delegat supleant din partea Cercului electoral Lăpuș la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, vor avea intervenții istoricii Ioan Gabriel – Puț, Mircea Gheorghe Abrudan (Cluj-Napoca), Alexandru Bucur (Sibiu) și Marius Câmpeanu (Baia Mare).

Acest eveniment cultural se va desfășura duminică, 10 iulie 2022, în incinta Căminului Cultural din Făurești, începând cu ora 17:00.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Te-ar putea interesa si

Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș: Întâlnire cu liberali maramureșeni în Țara Chioarului

Vasile Dale

TRAGEDIE LA SĂLSIG / ACTUALIZARE: Băiețel de doi anișori călcat accidental cu mașina în curte de unchi. Acesta nu deținea permis de conducere

Vasile Dale

Cum a reușit o stațiune termală din România să își crească numărul de turiști cu 30% față de 2019 – trei secrete din spatele succesului

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult