BREAKING NEWSTara Lapusului

LANSARE DE CARTE: Participarea românilor din comuna Copalnic-Mănăștur la Primul Război Mondial (1914-1918)

Consiliul Județean Maramureș prin, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie, în parteneriat cu Primăria Copalnic–Mănăștur, vă invită la lansarea cărții Participarea românilor din comuna Copalnic-Mănăștur la Primul Război Mondial (1914-1918), autori Alexandru Bucur și Marius Câmpeanu.

Lucrarea vorbește despre eroismul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă românii din 10 localități componente ale actualei comune Copalnic-Mănăștur, în Primul Război Mondial și a apărut în anul 2021 la Editura Argonaut din Cluj-Napoca.

Despre străbunicii și bunicii locuitorilor de astăzi ai Făureștiului, participanți la Marele Război, precum și despre Pașca Pante – personalitate marcantă a Făureștiului, delegat supleant din partea Cercului electoral Lăpuș la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, vor avea intervenții istoricii Ioan Gabriel – Puț, Mircea Gheorghe Abrudan (Cluj-Napoca), Alexandru Bucur (Sibiu) și Marius Câmpeanu (Baia Mare).

Acest eveniment cultural se va desfășura duminică, 10 iulie 2022, în incinta Căminului Cultural din Făurești, începând cu ora 17:00.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Te-ar putea interesa si

16 milioane de lei vin în localitatea Valea Chioarului pentru sistemul de apă și canalizare!

Vasile Dale

JUDEȚUL MARAMUREȘ SE ALĂTURĂ CAMPANIEI NAȚIONALE ”AVEM ACELAȘI SÂNGE”, ORGANIZATĂ DE DIGI24

Vasile Dale

ACTUALIZARE: Accident grav la Poienile de Sub Munte. Intervin patru echipaje medicale (galerie foto/video)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.