BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

Drept la replică: Primărița din Cupșeni reacționează la un articol calomnios semnat cu pseudonim pe un site din Maramureș

Cu toate ca site-ul nostru nu a publicat aberațiile apărute pe un site concurent din Maramureș am decis că este de bun simț să publicăm noi dreptul la replică a primarului din Cupșeni. Menționăm că acest drept la replică deși a fost trimis pe emailul colegilor astăzi dimineața, aceștia nu l-au publicat până la această oră. Cititorii din Maramureș au dreptul să cunoască și poziția persoanei vizate

Jurnal de primar – Lucia Chermezan

Dragii mei, a fost o săptămână atât de plină încât ”Jurnal de primar” a fost prezent aproape zi de zi pe pagina mea, pentru a vă ține la curent cu ce am făcut și ce vreau să fac pentru comunitatea noastră. Au fost probleme cu apa potabilă (probleme care au apărut nu doar în presa locală și națională ci a fost subiect de dezbateri în diverse medii), însă sunt convinsă că, prin înțelegere din partea fiecăruia și responsabilitate putem să gestionăm și această situație neplăcută. Am reușit să avansăm și cu lucrările pe care le facem pe drumurile agricole din Costeni și pentru asta le mulțumesc tuturor cetățenilor responsabili care înțeleg că între noi trebuie să existe un parteneriat între noi.
Săptămâna a adus și acuzații urâte la adresa mea și a familiei mele, iar mesajele pe care le-am primit de la cetățenii revoltați m-au determinat să trimit un „Drept la replică” pe care vă invit să îl citiți în rândurile următoare și concluziile le trage fiecare.

În urma articolelelor tendențioase publicate la adresa mea, pe site-ul online ”Emaramureș”, voi folosi invitația redactorului Ion Pop de a oferi un DREPT LA REPLICĂ, deși sunt convinsă că Ion Pop este doar un pseudonim folosit de o persoană care nu dorește să își decline identitatea, tocmai pentru că știe că atunci când transmite o informație ar avea obligația să verifice știrea cel puțin din trei surse, potrivit codului deontologic al jurnalistului.
Am citit acuzații extrem de grave la adresa mea și a familiei mele, iar atacurile la persoană făcute absolut gratuit și fără a cita o sursă concludentă nu pot rămâne fără răspuns. În acest sens, îl invit pe domnul ”Ion POP” să mă contacteze pentru a putea să discutăm despre afirmațiile total nefondate făcute la adresa soțului meu care, -poate domnul Pop nu știe-, este inginer silvic. Și ce se pare că nu știe domnul Pop este faptul că soțul meu nu a fost niciodată cercetat pentru nicio abatere în activitatea sa profesională, lucru pe care putea să îl afle extrem de ușor dacă ar fi avut curiozitatea ca, înainte de a lansa asemenea acuzații fără temei, ar fi avut decența să le verifice la superiorii soțului meu. Doar faptul că este căsătorit cu mine nu ar trebui să reprezinte o ”invitație” de a năvăli în viața noastră personală și de a terfeli imaginea cuiva care nu a avut niciodată niciun fel de probleme cu legea.

Personal, mi se pare o lipsă de etică să te ascunzi în spatele unor afirmații precum ”ne-a spus un cupșenar” și să arunci în spațiul public informații care pot afecta imaginea cuiva (în special când persoana acuzată face parte din administrația publică). Sigur, gura lumii nu o poate nimeni opri, tocmai de aceea ne-am aștepta ca presa să își facă cu adevărat treaba de ”câine de pază al democrației” și să dea dovadă de echidistanță atunci când publică un subiect.

O altă afirmație deranjantă este cea în care se vorbește despre ”firmele de casă ale lui Chermezan” și țin să spun public că nici eu, nici soțul meu și nici familiile noastre nu deținem firme și cu atât mai puțin poate fi vorba despre contracte din bani publici. În acest sens, cei care lansează asemenea acuzații sunt invitați să vină și cu probele care să fundamenteze spusele lor. În ceea ce privește afirmația că am făcut ”chefuri pe bani publici”, o simplă cerere oficială (sau chiar și neoficială) către Primăria Cupșeni ar fi dovedit faptul că toate acțiunile pe care le-am prezentat ca fiind făcute în nume personal au fost făcute de MINE și de familia mea sau în coloborare cu alte persoane publice pe care le-am menționat, fără a folosi niciun ban din fondurile Primăriei Cupșeni.
Știu că nu pot fi plăcută de toți, nu cred să fie om politic care este agreat de fiecare cetățean, însă tocmai că sunt persoană publică am pretenția ca cei care aleg să scrie despre activitatea mea se verifice informația înainte de a fi publicată. Și nu doar că mă folosesc de acest drept la replică, ci fac mențiunea că pentru toate aceste acuzații fără fundament îmi rezerv și dreptul de a mă adresa instanței, fiind demarate deja discuții cu un avocat în acest sens.

Am speranța că dreptul la replică va fi publicat la loc vizibil pe site-ul Emaramureș, la fel ca toate materialele acuzatoare la adresa mea. În ceea ce privește alte discuții lămuritoare sunt convinsă că acestea vor fi clarificate în instanță.

Psh. Lucia Chermezan, primarul comunei Cupșeni

Te-ar putea interesa si

FOTO: Baia la copcă, în Maramureş. „Simţi ca şi cum ar trece curenţii şi ar îngheţa pe tine” – Lorant Bitto din Baia Mare

Redactie

EXCLUSIV: AL TREILEA CADAVRU DESCOPERIT – O femeie a fost găsită fără viață pe bd Independenței din Baia Mare (actualizare)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: În Noaptea de Înviere un individ a încercat să spargă o anexă dintr-un bloc. A văzut camera de supraveghere și a distrus-o

Vasile Dale

4 mesaje

Ioana-Maria iulie 10, 2022 at 5:42 pm

„… a fost subiect de discutie in mai multe medii”
Doamna primarița a avut, se pare, MEDII cam mici la gramatică.
„Media” la care se gîndea dînsa nu are plural si desemneaza presa scrisă si audiovizualul.

Raspunde
Alex iulie 11, 2022 at 7:06 am

cred ca se refera la mediul online, mediul tv, etc.

Raspunde
danut iulie 11, 2022 at 11:56 am

emm nu e ziar adevarat . eu nu inteleg de ce mai exista cancerul ala .

Raspunde
Ioana-Maria iulie 11, 2022 at 4:25 pm

FYI
In Noul dictionar universalal limbii române, editia a doua,
„média”, echivalent cu „mass-média”, se defineste ca „nume dat mijloacelor de ccomunicare in masa a informatiilor (radio, televiziune, cinematograf, publicatii etc)”.
‘Média’. provine din franceza iar ‘mass-media’ din engleză- ‘mass media= communications’

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.