Important

Controale în judeţ ale polițiștilor Biroului pentru Protecţia Animalelor

În perioada 28 iunie – 15 iulie, polițiștii Biroului pentru Protecţia Animalelor au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională în domeniul protecției animalelor pe raza întregului județ.
Aceștia s-au deplasat în mai multe localități de pe raza județului, ocazie cu care au fost efectuate 24 de controale pentru modul de respectare a condițiilor de sănătate, bunăstare și deținere a animalelor la nivelul unităților de tip stână și/sau tabere de vară. Cu această ocazie au fost legitimate 64 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale la OUG 155/2001 și OUG 55/2002.
Totodată, cu ocazia efectuării de verificări cu privire la modul de deținere al animalelor, în data de 13 iulie, în localitatea Suciu de Jos, a fost identificat un exemplar canin, rasa metis „Ciobănesc de Asia Centrală”, nesterilizat, fără microcip, fără carnet de sănătate, care prezenta urechile cupate.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților” faptă prev. de art. 25 alin. 1 lit. a din Legea nr. 205/2004 privind Protecția Animalelor.

Te-ar putea interesa si

Inspectoratul școlar a făcut presiuni mari pe directorii de școli să elimine din opționalele alese de elevi pentru a face economie la salarii. Directorii, slugarnici, s-au conformat

Vasile Dale

FOTO – Reprezentanții CJ ai Elevilor din Maramureș au participat la Adunarea Generală a CNE

Vasile Dale

CONTRACARAREA TĂIERILOR ILEGALE DE MATERIAL LEMNOS: Controale la depozite de lemn, filtre în trafic, sancţiuni şi lemn confiscat

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.