Sport

FOTO: Băimăreanul Patric Iluţ, câștigător absolut al unei etape a concursului din Bulgaria


În weekend-ul trecut, respectiv 16-17 iulie, în Stara Zagora – Bulgaria s-a desfășurat cea de-a doua etapă a circuitului mondial World Rookie Tour, campionatul mondial pentru rookies, atleți sub 19 ani.

La această etapă au participat 53 de atleți din întreagă lume, printre care și băimăreanul Patric Iluţ, în vârstă de 13 ani. Nivelul competiției a fost extrem de ridicat, sportivii fiind motivați să ocupe un loc în ierarhia mondială. Trebuie spus că primii 20 clasați în clasamentul mondial sunt automat calificați la Jocurile Olimpice de Tineret de la Maribor, din 2023.

După două runde de calificări „hardcore” , desfășurate în skateparkul proaspăt inaugurat din Stara Zagora, primii 6 clasați din fiecare grupă, respectiv groms, rookies și fete, s-au calificat în finale.

În finală atleții au dat tot ce au mai bun, încercând să dea linia perfectă, linia care să le asigure un loc pe podium. Locul pe podium înseamnă, pe lângă punctele din ierarhia mondială, și calificarea în finală circuitului mondial World Rookie Tour, finală ce va avea loc în Innsbruck, la sfârșitul lunii septembrie.

Patric a reușit din nou să se concentreze și să dea un “line” care i-a a dus nu doar locul 1 la groms, ci și titlul de câștigător absolut al etapei, el obținând cel mai bun scor (punctaj) din concurs.

Este a doua reușită din acest sezon a lui Patric în circuitul mondial, această reușită propulsându-l pe #theflyingboy pe primul loc în clasamentul mondial World Rookie Tour! Punctajul pentru ierarhia mondială se poate aduna doar din concursuri mondiale oficiale.
Până în prezent, în acest sezon Patric are două medalii de aur și titlul de câștigător absolut a două etape de World Rookie Tour, medalie de aur și medalie de argint în circuitul mondial Best Foot Forward.

Patric Iluţ: ” Felicit toți participanții și organizatorii. A fost cel mai ridicat nivel de contest din ultima vreme! Mă bucur să văd copii care se dau la așa un nivel. A fost o onoare să concurez cu ei. Cu atât mai mare bucuria de a câștiga etapa din Bulgaria. Titlul mă onorează și mă pompează pentru etapele viitoare! Sper doar ca munca mea să nu fie în zadar, având în vedere că în acest moment în România nu există o Federație de Skateboarding…, asta însemnând că nu voi putea participa la Olimpiada de Tineret de anul viitor, sau va trebui să o fac pentru o altă națiune”.

Următoarea etapă pentru Patric se va desfăşura în Budapesta, la începutul lunii viitoare.

Te-ar putea interesa si

ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE: Felicitări celor mai buni înotători dintre polițiștii maramureşeni

Redactie

Cum să aveți succes în pariuri pe fotbal: sfaturi de top

Vasile Dale

EXCLUSIV: Jumătate din echipa de fotbal a Minaurului confirmată pozitivă. DSP tace şi acum (ACTUALIZARE)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.