Recomandate

ALERTĂ MAXIMĂ: COD ROȘU de caniculă în mai multe judeţe

În județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare și Sălaj se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 42 de grade, iar în cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20…24 de grade și disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, transmite ANM.

Mai este în vigoare, transmite ANM, şi un cod portocaliu de temperaturi extreme. Sâmbătă (23 iulie), în sudul Olteniei și al Banatului, precum și în sud-vestul Munteniei valul de căldură va persista, iar local în Transilvania și în zona joasă din Maramureș acesta se va intensifica. Se vor înregistra valori termice diurne de 37…40 de grade, mai ridicate în Oltenia, iar minimele nu vor coborî sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, în Carpaţii Orientali este în vigoare şi un Cod Galben de instabilitate, valabil până la ora 21:00. În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali și în estul Carpaților Meridionali vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), grindină, descărcări electrice și averse torenţiale. Cantitățile de apă vor depăși izolat 20…35 l/mp.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Râd și curcile de polițiștii lui Ghițucă de la LOCALĂ. Au cerut ajutorul polițiștilor adevărați tocmai la sediul Poliției Locale. S-au ales cu o sancțiune contravențională – ACTUALIZARE

Vasile Dale

EXCLUSIV – Vă place cum arată Centrul Vechi al Băii Mari, dle viceprimar cu atribuții de primar? Cine face curățenie? S-a făcut curățenie la ora 10.00 – reacția Primăriei (actualizare)

Vasile Dale

INTERVIU CU Bogdănel Gavra : “Consider că a sosit momentul să mă implic și altfel în viața cetății!”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.