BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

EXCLUSIV FOTO: De două zile arde vf Plaiului din Vișeu de Sus. 14 incendii de vegetație au făcut ravagii în Maramureș în nici 24 de ore

Din Munții Maramureșului, zona vf Plaiului ne-au sosit imagini care arată dezastrul lăsat în urmă de un incendu izbucnit ieri după amiază. La fața locului au fost trimiși pompieri, dar și pădurari de la Ocolului Silvic Vișeu de Sus.

Inițial focul ar fi izbucnit în zona de gol alpin, însă apoi flăcările au intrat și în pădure. La 24 de ore de la sesizarea că acolo este un incendiu focul NU A FOST STINS.

Fotografiile de mai jos sunt elocvente

Și nu este singurul incendiu izbucnit în Maramureș. 14 incendii au fost înregistrate la ISU Maramureș. A ars vegetație uscată în Baia Mare (zona Craica), Băița (zona Păltinișului), Borșa (zona Țibău – aici a ars o plantație pomicolă), Între Hovrila și Buciumi, Ulmeni (zona străzii Petre Dulfu), Baia Sprie (zona străzii Câmpului), Tăuții de Sus, Șomcuta Mare (zona gropii de gunoi), Cicârlău (zona străzii Căprioarei), Remetea Chioarului (zona imașului), între Rodina și Asuaju de Jos, între Bontăieni și Cetățele.

Ce spune IGSU

Întrebat despre aceste incendii, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat care este situaţia. 

„Şi la acest moment, pe lângă incendiul de vegetație de la Mehedinți există încă 2 intervenții una în București-Ilfov și una în zona Sălaj.

Sunt 2 intervenții care sunt tot pentru vegetație uscată și aceste incendii de multe ori sunt provocate.

Deci ele apar pentru că unii vor să curețe câmpurile, dau foc în mai multe zone la un câmp după care pompierii trebuie să facă tot posibilul să stingă acest incendiu.

Este foarte greu să fie identificați și da, Poliția și Jandarmeria se ocupă de acest lucru și cu siguranță chiar și ulterior vom putea identifica persoanele respective pentru a fi trase la răspundere.

Astfel de incendii pot și să producă victime. Un incendiu de acest gen la Iași a avut în final, din păcate, o victimă.

Ce riscă cei care produc un incendiu de vegetaţie

În momentul în care este prinsă persoană și bineînțeles, aici justiția decide, persoana respectivă poate să fie luată pe dosar penal pentru că a produs un deces, chiar dacă nu este intenționat.

Toată lumea este avertizată de noi în continuu să nu dea foc la vegetația uscată”, a explicat Raed Arafat.

Te-ar putea interesa si

CAMERĂ DE BORD ACCIDENT LIVE: Avem imaginile impactului dintre două mașini pe DN1C la Tăuții Măgherăuș

Vasile Dale

VIDEO: Zimbrii au aterizat în Baia Mare. Intră în carantină pentru 14 zile (actualizare)

Redactie

VIDEO: Incendiu casă de locuit Baia Mare. Un bărbat s-a ales cu arsuri iar un copil cu atac de panică (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.