Important

Controale în judeţ pentru combaterea comerţului ilicit

Sâmbătă, 23 iulie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi a contrabandei cu produse accizabile precum şi pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ pe perioada sezonului estival 2022.
În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate opt societăţi comerciale şi șapte persoane fizice, ocazie cu care a fost constatată o infracţiune prev. şi ped.de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006 republicată, infracțiune care face obiectul unui dosar penal.
De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea efectuării de cercetări 555 pachete de ţigări introduse în ţară prin sustragere de la controlul vamal şi de la plata accizelor, cu o valoare de piață de 8 880 lei.
În continuare, sub supravegherea procurorului de caz, se efectuează acte de urmărire penală cu privire la săvârșirea infracțiunii prev. şi ped.de art. 270 alin.3 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal republicată, în vederea identificării și tragerii la răspundere a persoanelor implicate.
Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate au fost constatate și aplicate șase sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr.28/1999 şi respectiv Legea nr. 227 / 2015, în valoare totală de 4500 lei și au fost confiscate sume de bani în cuantum de 229 lei precum şi cantitatea de 12 pachete de ţigări, cu o valoare de piaţă de 192 lei, toate provenind din activităţi comerciale ilicite.

Te-ar putea interesa si

Elevii olimpici și polițiștii maramureșeni împreună, pentru siguranța în unitățile de învățământ (foto)

Vasile Dale

BORŞA: O tânără, care transporta cu autoturismul material lemnos, oprită de poliţişti

Vasile Dale

URMĂRI TRAGEDIE: Trecerea de pietoni din Lăpușel pe care a avut loc accidentul mortal a fost suprailuminată (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult