Important

IPJ MARAMUREŞ: Despre prevenirea consumului de droguri la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Baia Mare

Altă zi de vară, altă zi de vacanță și alți copii, din altă tabără au petrecut o oră în compania polițiștilor de prevenire.
Printre alte activități şi ateliere interesante, copiii de clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Baia Mare au participat și la o oră de prevenire a consumului și traficului de substanțelor interzise și a pericolelor din mediul online.
Polițiștii au discutat cu copiii despre efectele substanțelor interzice asupra organismului uman, despre consecințele consumului de substanțe asupra fizicului și al psihicului individului. De asemenea au atins și aspectele penale privind consumul și traficul de substanțe interzise, infracțiunile pe care le pot comite atunci când se află sub influența lor, cât și atunci când se află în faza de sevraj, odată instalată dependența. Polițiștii au subliniat că o măsură de prevenție foarte importantă și la îndemână pentru a preveni orice situație neplăcută este informarea. Curiozitatea ne poate împinge spre diferite tentații pe care societatea ni le oferă, iar ceea ce poate stăvili cel mai bine curiozitatea este informarea.
O altă temă importantă și de actualitate abordată cu copiii a fost cea a siguranței în mediul online. Polițiștii le-au prezentat elevilor pericolele ascunse ale lumii virtuale, lipsa de control pe care o avem asupra informației transmise în mediul online, modalitățile prin care pot deveni victime ale infracțiunilor în mediul online, dar și măsurile de prevenire a victimizării.
La finalul activităţii copiii au primit broşuri din Proiectul Ro Cyberex care conţin atât date statistic privind atacurile cibernetice şi pornografia infantilă, cât şi măsuri de prevenire a victimizării prin aceste infracţiuni.
Poliţiştii le transmit copiilor/tinerilor următorul mesaj:

Informaţi-vă, fiţi stăpânii propriilor decizii!

Te-ar putea interesa si

ÎN 27 IUNIE: Festivalul Național Concurs de folclor ”ION PETREUȘ” (foto/video)

Vasile Dale

EXPOZIŢIE: ”Icoane din Scheii Brașovului”, la Muzeul de Etnografie

Redactie

Jandarmii montani maramureşeni, alături de copii

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.