BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

VIDEO / RAZIE ÎN BAIA MARE ŞI VIŞEU DE SUS: Șoferi beți și drogați prinși în trafic la volan de polițiști

      În noaptea de 29/30 iulie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au desfășurat o acțiune împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier Baia Mare, în vederea identificării conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri.
      În cadrul acțiunii au fost verificate 96 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost întocmite patru dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.
      Totodată, au fost aplicate sancțiuni în valoare de aproape 3.000 de lei, au reținut cinci permise de conducere și două certificate de înmatriculare.
      Pentru buna desfășurare a acțiunii, s-a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

*****

      De asemenea, în noaptea de 30/31 iulie, polițiștii din Vișeu de Sus, au desfășurat o acțiune pe linie rutieră în cadrul căreia au fost verificate 48 de persoane.
      Pentru neregulile constatate au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.685 lei și s-a întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat de 33 de ani din Borșa, care a fost testat cu test rapid Aquila Scan, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.
      Ca măsură complementară s-a dispus reținerea a trei permise de conducere și a două certificate de înmatriculare.
     *****
 Aseară, la ora 22.10, în timp ce polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj Napoca - Biroului de Poliţie Transporturi Maramureș, în timp ce efectuau serviciul de patrulare în zona Stației C.F. Baia Mare, au observat un autoturism care a venit de pe strada Gării și care a parcat în fața Stației C.F. Baia Mare, moment în care de la volan a coborât un bărbat, care și-a desfăcut o sticlă cu alcool și care asculta muzică la intensitate mare.
      În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că la volan se afla un bărbat de 37 de ani din Ardusat, care ar fi condus autoturismul din comuna Ardusat până în fața Stației C.F. Baia Mare.
      Totodată, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,50  mg/l alcool în aer pur expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Baia Mare, pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
      În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

*****

      Aseară, 30 iulie, la ora 19.40, polițiștii Secției 4 Leordina, au oprit pentru control pe D.J.187 Ruscova intersecție cu D.N. 18 Leordina, o motocicletă care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare.
      Aceasta era condusă de către un bărbat de 33 de ani din Ruscova, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
      În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că motocicleta nu este înmatriculată.
      Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Centru de Permanență din comuna Ruscova, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
      În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

*****

      Azi noapte, la ora 02.03, polițiștii din Baia Mare, au fost sesizați de către o femeie de 42 de ani din oraș, cu privire la faptul că pe strada Mesteacănului s-a produs un accident de circulație.
      Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, un bărbat de 45 de ani din Baia Mare, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 18, strada Mesteacănului, dinspre Baia Mare înspre Baia Sprie, a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Centru de Permanenţă Baia Sprie unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului

Te-ar putea interesa si

ACCIDENTE RUTIERE LA ULMENI ŞI SÂRBI: Doi şoferi s-au ales cu dosare penale pentru vătămare corporală din culpă

Vasile Dale

FOTO – Transilvania Creative Camp se desfășoară la Târgu Lăpuș

Vasile Dale

BERCHEZOAIA: Doi tineri prinși cu 2,5 kg cannabis, ciuperci halucinogene și comprimate ecstasy (FOTO)

Vasile Dale

2 mesaje

ionv august 5, 2022 at 12:24 pm

Amenzile neconstitutional de mari ale tiranilor de la MAI te fac sa bei si mai mult. RO Exit sa scapam de astia!

Raspunde
vion august 5, 2022 at 12:25 pm

Amenzile neconstitutional de mari ale tiranilor de la MAI te fac sa bei si mai mult. ROExit sa scapam de astia!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.