Important

Alin Ierima, din Sighetu Marmației, va reprezenta Maramureşul în finala concursului Trimarium

Finaliștii maramureșeni ai Concursului Trimarium, ediția 2022, s-au întâlnit ieri la Consiliul Județean Maramureș, unde a fost anunțat și câștigătorul care va reprezenta Maramureșul la finala internațională din Polonia.
Alin Ierima, din Sighetu Marmației, student la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, va merge la întâlnirea finală din Polonia, având cel mai mare rezultat din țară.
”Maramureșul va reprezenta România la etapa finală din Polonia a concursului Trimarium 2022. Este impresionant faptul că unul din cei doi reprezentați pe care România îi are pentru finală este din Maramureș și a obținut cel mai bun rezultat din țară.
În Maramureș avem tineri inteligenți, care fac performanță în educație și care promovează județul nostru și peste hotare prin rezultatele obținute la concursurile și olimpiadele la care participă.
Felicitări Alin Ierima pentru rezultatul obținut! Mult succes în finală!
Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților din Maramureș!”, a declarat Doru Lazăr, vicepreședinte Consiliul Județean Maramureș.
La concurs au participat aproximativ 140 de reprezentanți din România, dintre care peste 40 sunt din Maramureș. România a avut 20 de câștigători, dintre care 7 sunt maramureșeni.
Concursul internațional de cunoștințe despre geografia, istoria și cultura țărilor care fac parte din Inițiativa celor Trei Mări, Trimarium, ediția 2022, a avut loc în data de 8 iunie și s-a desfășurat în toate limbile naționale ale partenerilor.
Consiliul Județean Maramureș este partener susținător în proiectul Trimarium pentru al doilea an consecutiv, ca urmare a colaborării de succes în cadrul proiectului Trimarium 2021. Acest parteneriat a fost inițiat ca urmare a relațiilor de înfrățire cu Voievodatul Podkarpackie (Republica Polonă).

Te-ar putea interesa si

Circulație în siguranță, în condiții de iarnă

Redactie

ŞOFERI CERTAŢI CU LEGEA: Cercetați pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului

Redactie

O SINGURĂ ZI: Trei maramureşeni depistaţi la volan, fără permis de conducere

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult