Important

Conferință la Muzeul de Istorie – ”Bioarheologie la Baia Mare/Rivulus Dominarumˮ

Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, organizează prima Conferință Anuală Internațională din cadrul proiectului ”Bioarheologie la Baia Mare/Rivulus Dominarumˮ.

Proiectul a fost inițiat de Priscilla Mollard și Adam Netzer Zimmer de la Universitatea din Massachusetts Amherst (SUA) și are ca obiectiv principal continuarea investigațiilor antropologice a defuncților descoperiți în urma cercetărilor arheologice preventive efectuate în perioada 2012-2014 în cimitirul aferent bisericii Sfântul Ștefan din Piața Cetății/Țintirim din Baia Mare.



În cadrul acestui eveniment vor fi prezentate proiecte de cercetare privind sănătatea locuitorilor din Baia Mare medievală, precum și traumatisme ale scheletelor aflate pe cuprinsul cimitirului din Piața Cetății.

Evenimentul va avea loc vineri, 5 august, de la ora 10:00, în Sala de conferințe a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, strada Monetăriei, nr. 1-3, Baia Mare.

Te-ar putea interesa si

BILANŢ: Evaluarea activităţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş pe anul 2020

Redactie

Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș: ”Consolidarea parteneriatului strategic cu SUA-esențială pentru securitatea României”

Redactie

CAMPANIE DRIVE-THROUGH: Vaccinare fără programare la Value Centre

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult