BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

EXCLUSIV VIDEO: Prăpăd în Maramureș. Drumul dintre Băiuț și Botiza a fost rupt de viitură. O șură a fost lovită de trăsnet în Ungureni

A fost prăpăd în Țara Lăpușului. Codul portocaliu emis de meteorologi s-a dovedit a fi unul care a adus mari probleme în comuna Băiuț. Acolo drumul județean 109U (DJ 109 U) care leagă Băiuț de Botiza, prn vârful Văratic, a fost pus și simplu distrus.

Puhoaiele venite din munte au adus copaci și bolovani. Un pod din beton a fost rupt în două iar în acest momentul șoseaua este impracticabilă. Administrația publică locală a intervenit cu excavatoare pentru a readuce cât de cât drumul la starea inițială.

Ce transmite Primăria Băiuț

”Buna seara, stimați cetațeni ai Comunei Băiuț și tuturor celor care ne urmaresc!

Vă aduc la cunoștință faptul că in aceasta după amiază, spre seară, ne-am confruntat cu o situație gravă, care s-a întâmplat datorită ploii torențiale si viiturilor de apă.

Vă rog să vă uitați cu atenție la poze. Este vorba de drumul spre Văratec, înainte de intersecția cu Izvorul alb.

Vă rog să observați podul masiv, pe care se circula la mina Varatec, și alături de acest pod, un alt pod improvizat, construit din stâlpi si tuburi de beton de către Ungur Vasile, fostul pădurar din Băiuț. Drumul vechi si podul vechi si l-a facut proprietatea lui, si a construit un alt drum, cu alt pod, ca asa a considerat el de cuviință.

Cauza adevărată a dezastrului este de fapt acest pod improvizat din tuburi, care a fost blocat datorită materialului lemnos adus de viituri din amonte.

Am vorbit astă seară cu domnul Prefect si cu domnul Director de la Apele Române, vom redacta un raport operativ, urmând ca in perioada următoare, comisii de specialitate să se deplaseze în teren pentru constatări si măsuri.

Consider că trebuie să fiți informați despre greutățile cu care ne confruntăm, pentru că acest drum face legătura cu captarea de apă de pe Izvorul alb, captare din care se alimentează stația de tratare și care ulterior se distribuie către locuințele noastre. Acest drum este momentan impracticabil.”

Și nu au fost singurele probleme. În Ungureni, o șură a fost lovită de trăsnet. 40 de localnici au sărit în ajutor, însă nu au putut face nimic. Imobilul ardea cu flăcări uriașe și a fost mistuită în totalitate de foc.

Te-ar putea interesa si

Acţiune a poliţiştilor din Baia Sprie și Șomcuta Mare pentru depistarea şoferilor băuţi sau drogaţi

Redactie

Autorul accidentului de la Berbești, în care o tânără de 16 ani din Sighet și-a pierdut viața, arestat preventiv pentru 30 de zile

Redactie

Foto: Borșa – A ascuns lemn fără documente de proveniență între navetele de bere. Marfa a fost confiscată de polițiștii de frontieră maramureșeni

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.