Important

Activități preventive pentru siguranța tinerilor, desfășurate de IPJ Maramureș

Siguranța tinerilor reprezintă o permanentă preocupare a Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, iar parteneriatul poliție – școală – comunitate are scopul realizării unui proces educațional antiinfracțional și antivictimal.

În acest sens, ieri, 10 august, polițiștii Biroului Siguranța Școlară în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Maramureș au desfășurat activități la Școala Gimnazială “Ion Popescu de Coaș” în cadrul campaniei – Mă informez, îmi protejez copilul! – Proiectul ȘANSA ESTE DE PARTEA TA!
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European și realizat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Acesta are ca obiective generale: stimularea participării la educație, prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și combaterea abandonului școlar. Beneficiarii proiectului sunt 210 preșcolari și elevi din județul Maramureș, ai căror părinți sunt plecați în străinătate, prin dezvoltarea unor servicii integrate.
În cadrul întâlnirii s-a discutat despre cadrul legal destinat protecției copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate, respectiv Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, precum și despre Procedura de monitorizare a modului de creștere și îngrijire a copilului cu părinți plecați la muncă în străinătate și a serviciilor de care aceștia pot beneficia.
De asemenea, cei prezenți au fost conștientizați despre riscurile la care sunt expuși copiii lăsați acasă fără îngrijire parentală, atât printre părinți cât și la nivel de comunitate.
Cu ocazia acestei întâlniri s-a abordat și tema substanțelor interzise, discutându-se despre faptul că drogurile reprezintă unul dintre cele mai mari pericole pentru tineri, întrucât creează dependență, iar această dependență provoacă consumul de droguri compulsiv, cu consecințe dăunătoare pentru cel dependent și pentru cei din jurul său.

Te-ar putea interesa si

Peste 50 de copii, profesori, părinți, jandarmi, polițiști, pădurari – cu toții am devenit astăzi „Echipa Munților Curați”

Vasile Dale

EVALUARE NAŢIONALĂ 2019: Rezultatele vor fi anunţate marţi de edu.ro

Vasile Dale

INTERVENȚII INEDITE ALE POLIȚIȘTILOR LA ÎNCEPUT DE PRIMĂVARĂ

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.