Maramuresul Istoric

BÂRSANA: Parada căruţelor şi petreceri cu pălincă în cinstea românilor care au revenit din străinătate


După un an în care au fost plecaţi la muncă în străinătate şi au stat departe de familii, maramureșenii din Bârsana se întorc acasă pentru a sărbători cu cântec şi voie bună reîntâlnirea cu cei dragi.

„Fiii satului” se numește evenimentul dedicat celor care revin acasă în concediul de vară şi se bucură de tradițiile care le lipsesc în timpul anului. Îmbrăcaţi în haine populare toţi localnicii şi-au dat întâlnire la parada căruţelor.

Punctul culminant al festivităţilor va fi concertul tipic maramureşean
Pe străzile din Bârsana este o atmosferă de sărbătoare. Parada căruţelor se află deja în derulare pe stradă şi se îndreaptă spre centrul localităţii. Se cântă, se bea pălincă şi se sărbătoreşte deoarece „fiii satului”, plecaţi la muncă în străinătate, s-au întors acasă.

Evenimentul se va întind până seara şi se va încheia cu un concert în stil maramureşan. Localnicii au atras şi atenţia participanţilor la trafic, care au oprit pentru a-şi face poze cu ei şi costumul lor tradiţional.

observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

OPERATIUNE DE SALVARE: URS ELIBERAT DIN LANT IN ZONA SOCOLAU DE JANDARMII MARAMURESENI (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

INTERVENŢIE ŞUGĂU: Un bărbat aflat la pădure accidentat după ce caii și căruța plină cu lemne au trecut peste el. A fost solicitat elicopterul SMURD – foto

Redactie

GALERIE FOTO: Casă mistuită de flăcări la Strâmtura

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult