BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV CITITORI: Acuzații grave la Spitalul Municipal Sighetu Marmației. Directorul de îngrijiri este vizat de acuzele asistenților de pe Secția Prihiatrie Bărbați Adulți

Din partea mai multor asistenți și infirmieri din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmației am primit o scrisoare pe care o redăm mai jos. Menționăm faptul că nu am intervenit în niciun fel în textul primit. Acuzațiile sunt deosebit de grave. Trebuie să spunem și faptul că am primit și înregistrări audio ale unor discuții purtate între angajați și cei din conducerea Spitalului, care din cauza numărului mare de minute înregistrate nu le putem difuza în cadrul acestui articol.

Acuzele aduse de asistenți și infirmieri

”Secția Prihiatrie Bărbați Acuți a fost renovată recent. Tot personalul a fost detașat pe alte secții timp de 7 luni cât s-au desfășurat lucrările. În secție s-a reînceput activitatea în 1 iunie 2022 dar o parte din personalul vechi a rămas în secțiile în care au fost detașați.

Complectarea personalului s-a făcut cu personal nou angajat și personal din alte secții. Au venit și asistenți de la secția contagioase care nu respectă indicațiile medicului șef în ceea ce privește administrarea tratamentului. Au schimbat totul cu acordul directorului de îngrijiri fără a ține cont că secția are un asistent șef și un medic șef.

Asistenții de la contagioase filmează și înregistrează discuțiile dintre personal pentru a le prezenta directoarei de îngrijiri. Acești asistenți au greșit tratamentul pacienților dar nu se iau măsuri pentru că sunt susținuți de directorul de îngrijiri.

Directorul de îngrijiri a efectuat graficul secției pe luna august și au avut loc schimbări. Cu data de 1 august 2022 li s-a schimbat locul de muncă la 3 asistenți și 3 infirmieri. Asistenții au fost trimiși pe secția Interne iar infirmierii pe secția Chirurgie.

Aceste decizii ne-au nemulțumit și ne-am adresat directorului medical dr. Brad pentru a cere explicații. Directorul medical ne-a explicat că toate acuzațiile scrise de asistenții de la Contagioase sunt la dl manager Dunca care era în concediu. Ne-a spus să depunem și noi plângeri în scris și să ne luăm un avocat.

După depunerea plângerilor de către personalul din secția Psihiatrie Bărbați Acuți directorul de îngrijiri a afirmat către tot personalul nu este normal numai că nu are diagnostic. Personalul vechi din secția Psihiatrie Bărbați Acuți este denigrat în tot Spitalul că nu știe să lucreze, ceea ce nu este adevărat. În secție sunt asistenți cu 15, 20, 25 de ani vechime care sunt bine pregătiți. Directorul de îngrijiri vrea ca tot personalul vechi să plece din secție.

Deciziile cu schimbarea locului de muncă au fost schimbate în 29 iulie 2022 cu decizii pe 60 de zile.

În data de 2 august 2022 a venit liderul de sindicat Mircea Ciocan și deciziile au fost anulate pentru că au fost ilegale. Directorul afirmă că un pacient internat în 26 iunie 2022 a fost agresat de infirmierul de secție. În timpul internării (26 iunie – 8 iulie 2022) medicul venea zilnic în vizită la pacient și nu au fost reclamații nici din partea bolnavului, nici din partea familiei.

Directorul de îngrijiri a sunat familia să facă reclamație și a venit în salon să interogheze pacientul fără a avea acordul meidcului curant. Infirmierul care a lucrat în 26 iunie a fost detașat la secția Diabet până la soluționarea anchetei disciplinare. A fost primit de managerul Dunca care i-a cerut să lase lucrurile așa adică să nu facă totul public și să nu-i dea în judecată pentru prejudiciul adus soției ei.

Dl manager a promis că nu va păți nimic soția lui și i-a propus să o transfere la secția Neurologie de urgență pentru că semnează el și directorul de îngrijiri.

La angajările recente a fost angajată persoană cu retard la secția Psihiatrie Femeie Cronici, persoana aceasta fiind rudă cu șefa RUNOS, directorul de îngrijiri permițând aceste nereguli.

O infirmieră angajată recent s-a îmbolnăvit și a suferit o intervenție chirurgicală. Fiind internată a depășit zilele de concediu permise, cu 8 zile, având 8 nemotivate. Directorul de îngrijiri a rezolvat cele 8 nemotivate și a mușamalizat tot. Directorul de îngrijiri abuzează de postul pe care îl ocupă și trebuie să-și dea demisia că nu este demn de el”

Așteptăm și un punct de vedere din partea Spitalului Municipal referitor la acest caz. Dacă persoanele vizate se simt lezate și doresc să își expună punctul de vedere despre aceste acuzații îl așteptăm pe adresa de email [email protected]. Îl vom publica în cadrul acestui articol.

Te-ar putea interesa si

FOTO EXCLUSIV: Poliţist din Remetea Chioarului arestat preventiv pentru distrugere prin incendiere (actualizare)

Redactie

NOAPTEA MUZEELOR 2022: Programul muzeelor din Baia Mare

Redactie

Ștrandul Termal Tășnad și-a deschis porțile, cu cea mai terapeutică apă termală și multe surprize

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.