BREAKING NEWSImportant

Baccarat, un joc de cărți tot mai popular și în Europa

Blackjack și poker sunt cele mai populare jocuri de cărți din industria cazinourilor, dar în ultima vreme baccarat vine puternic din spate și câștigă tot mai multă popularitate.

Acest joc are o istorie de câteva secole, ce datează din secolul al XV-lea. Originea sa nu este însă clară, din moment ce italienii și francezii pretind că l-au inventat. Ce este însă cert este că baccara înseamnă zero în ambele limbi. Francezii susțin că l-au inventat în anul 1490, sub denumirea baccarat banque, care ulterior s-a transformat în Chemin de Fer. 

După apariția cazinourilor a devenit foarte popular, reprezentând un mod prin care oamenii alegeau să se distreze în acea perioadă. Chiar dacă a fost foarte popular pentru mult timp, europenii nu l-au mai jucat la fel de mult, preferând să se distreze la blackjack, poker ori ruletă. 

De ceva timp însă, jocul își recapătă popularitatea în Europa. La acest lucru contribuie din plin posibilitatea de a juca baccarat cu dealeri live. Inclusiv în țara noastră există această variantă, iar oamenii se bucură să poată descoperi un joc cu o tradiție de sute de ani în timp ce se distrează online, într-o atmosferă asemănătoare cu cea din cazinourile terestre. 

Jocul a fost foarte apreciat în Cuba 

Un amănunt inedit legat de jocul de baccarat este pasiunea pe care cubanezii au avut-o pentru el. Imigranții cubanezi l-au descoperit la începutul secolului al XX-lea în SUA, unde încă nu se bucură de o popularitate foarte mare, deoarece americanii erau atrași mai degrabă de blackjack. 

Astfel, imigranții cubanezi l-au dus în propria țară, unde au inventat o nouă versiune denumită Punto Banco. Se juca practic peste tot, însă pasiunea oamenilor a fost afectată de faptul că Fidel Castro a închis toate cazinourile după ce a ajuns la putere. 

În Las Vegas, jocul de baccarat a ajuns abia în 1958. Tommy Renzoni a fost omul care l-a adus, după ce l-a descoperit într-o vacanță făcută în Havana. Atunci a descoperit varianta Punto Banco și i s-a părut suficient de distractivă pentru a o introduce în cazinourile din Vegas. Ulterior a fost preluată și de alte cazinouri și încă are o popularitate destul de mare în SUA. 

Top sfaturi pentru baccarat 

În primul rând, este recomandat să nu joci niciodată pe egal la baccarat. În momentul în care pariezi pe bancher avantajul casei este de doar 1.06%, respectiv 1.25% la cel pe jucător. Lucrurile stau complet diferit la pariurile pe egal deoarece avantajul casei ajunge la 14.4%. Așadar, este recomandat să eviți astfel de pariuri. În schimb, pariurile pe bancher sunt câștigătoare în mai mult de 50% din situații, iar acesta este considerat cel mai avantajos pariu din punct de vedere statistic. 

O strategie pe care o poți pune în practică este legată de seriile câștigătoare ale bancherului. Astfel, poți încerca să pariezi în mod repetat pe el deoarece de multe ori are serii lungi câștigătoare. Nu uita să o faci însă în mod responsabil. Asta deoarece managementul fondurilor joacă un rol cheie în jocul de baccarat. Important este să nu ai sesiuni foarte lungi și să iei și pauze, în care să îți așezi gândurile. 

Un alt sfat este legat de jocul de mini-baccarat. La el, dealerul conduce jocul, însă totul se desfășoară foarte rapid. Vei ajunge să joci între 150 și 200 de mâini pe oră, față de varianta clasică ce are doar aproximativ 40 de mâini. Va trebui să iei astfel decizii mult mai rapide, ceea ce poate fi riscant.

Te-ar putea interesa si

A PUS VIAȚA PROPRIULUI COPIL ÎN PERICOL – O băimăreancă a furat un câine de la Centrul de Ecarisaj (CAMERE SUPRAVEGHERE)

Vasile Dale

POVEŞTI ADEVĂRATE: Pod de jucării pentru copiii ucraineni, doi bătrâni şi-au lăsat copiii, de profesie medici, la Kiev. poveşti inventate de părinţi pentru a nu explica celor mici tabloul crunt al războiului

Redactie

VALEA VIŞEULUI: Țigări în valoare de 17.500 lei confiscate. S-au tras focuri de armă

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.