BREAKING NEWSMaramuresul IstoricNationalRecomandate

Fug în masă din calea războiului în Maramureș – 20 de bărbați care fugeau din Ucraina, reținuți de grănicerii  detașamentului Mucacevo. Alți 27 au reușit să ajungă ilegal în județ (foto)

Militarii detașamentului de frontieră Mucacevo au oprit mai multe încercări de trecere ilegală a frontierei, în urma cărora au fost reținuți 20 de cetățeni ai Ucrainei de vârsta recrutării în armată.

Cel mai mare grup din zece bărbați a fost reținut de echipa de frontieră a departamentului  Teceu (Teaciv). Șapte dintre ei sunt locuitori ai regiunii Ivano-Frankivsk, încă trei sunt din Transcarpatia. Bărbații plănuiau să treacă ilegal granița româno-ucraineană peste  râul Tisa.

Întâlnirea cu grănicerii a fost o surpriză totală pentru ei, așa că bărbații au încercat să fugă. Pentru a-i opri pe fugari, polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertizare. Ulterior, militarii aceluiași departament au reținut un alt cetățean din Ivano-Frankivsk, care a încercat și el să treacă ilegal frontiera de stat. În prezent, anchetatorii caută cercul de personae implicate  în organizarea trecerii ilegale a frontierei de către un grup de recruți.

Trei bărbați, locuitori ai regiunii Hmelnițki, au fost reținuți de polițiștii de frontieră în apropierea satului Bogdan. Pentru a ajunge ilegal în România, bărbații au mers în zona montană a graniței. Cu toate acestea, planurile lor au fost periclitate  de polițiștii de frontieră. Un alt locuitor din Hmelnițki a fost reținut pe malul râului Tisa, prin care trece granița româno-ucraineană, de militarii filialei „Veliki Bicikiv”.

Doi recruți din regiunea Viniția, unul din regiunea Kirovohrad și doi transcarpatieni  din satul Grușevo nu au reușit să ocolească patrulele de frontieră.

Cei 20 de tineri s-au ales cu  protocoale cu privire la contravențiile administrative săvârșite de aceștia. În plus, au fost transmise organelor de drept competente sesizări cu privire la depistarea semnelor infracțiunii prevăzute la art. 336 din Codul penal „ Sustragerea de la recrutare pentru mobilizare”. (sursa text și foto: Elvira Chelaru, singurul jurnalist ucrainean de etnie română).

27 de ucraineni au reușit să fugă în România

Duminică alți 27 de tineri ucraineni au trecut ilegal râul Tisa în România. ”Polițiștii de frontieră au depistat 27 de persoane care au trecut ilegal frontiera verde sin Ucraina în România, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului și a Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău. Toți cei 27 de ucraineni au solicitat o formă de protecție statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

Te-ar putea interesa si

BAIA SPRIE: Explozie urmată de incendiu. O femeie s-a ales cu arsuri grave (ACTUALIZARE)

Redactie

FOTO: O pisică dornică de atenţie l-a eclipsat pe premierul Ciucă în timpul unui discurs susţinut la Sighetu Marmaţiei

Vasile Dale

INCENDIU ÎN SATU MARE: Sute de miei ai unui băimărean au ars de vii. Pompierii s-au confruntat cu lipsa sursei de apă (FOTO)

Vasile Dale

2 mesaje

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.