BREAKING NEWSMaramuresul IstoricNationalRecomandate

Fug în masă din calea războiului în Maramureș – 20 de bărbați care fugeau din Ucraina, reținuți de grănicerii  detașamentului Mucacevo. Alți 27 au reușit să ajungă ilegal în județ (foto)

Militarii detașamentului de frontieră Mucacevo au oprit mai multe încercări de trecere ilegală a frontierei, în urma cărora au fost reținuți 20 de cetățeni ai Ucrainei de vârsta recrutării în armată.

Cel mai mare grup din zece bărbați a fost reținut de echipa de frontieră a departamentului  Teceu (Teaciv). Șapte dintre ei sunt locuitori ai regiunii Ivano-Frankivsk, încă trei sunt din Transcarpatia. Bărbații plănuiau să treacă ilegal granița româno-ucraineană peste  râul Tisa.

Întâlnirea cu grănicerii a fost o surpriză totală pentru ei, așa că bărbații au încercat să fugă. Pentru a-i opri pe fugari, polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertizare. Ulterior, militarii aceluiași departament au reținut un alt cetățean din Ivano-Frankivsk, care a încercat și el să treacă ilegal frontiera de stat. În prezent, anchetatorii caută cercul de personae implicate  în organizarea trecerii ilegale a frontierei de către un grup de recruți.



Trei bărbați, locuitori ai regiunii Hmelnițki, au fost reținuți de polițiștii de frontieră în apropierea satului Bogdan. Pentru a ajunge ilegal în România, bărbații au mers în zona montană a graniței. Cu toate acestea, planurile lor au fost periclitate  de polițiștii de frontieră. Un alt locuitor din Hmelnițki a fost reținut pe malul râului Tisa, prin care trece granița româno-ucraineană, de militarii filialei „Veliki Bicikiv”.

Doi recruți din regiunea Viniția, unul din regiunea Kirovohrad și doi transcarpatieni  din satul Grușevo nu au reușit să ocolească patrulele de frontieră.

Cei 20 de tineri s-au ales cu  protocoale cu privire la contravențiile administrative săvârșite de aceștia. În plus, au fost transmise organelor de drept competente sesizări cu privire la depistarea semnelor infracțiunii prevăzute la art. 336 din Codul penal „ Sustragerea de la recrutare pentru mobilizare”. (sursa text și foto: Elvira Chelaru, singurul jurnalist ucrainean de etnie română).

27 de ucraineni au reușit să fugă în România

Duminică alți 27 de tineri ucraineni au trecut ilegal râul Tisa în România. ”Polițiștii de frontieră au depistat 27 de persoane care au trecut ilegal frontiera verde sin Ucraina în România, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului și a Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău. Toți cei 27 de ucraineni au solicitat o formă de protecție statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

Te-ar putea interesa si

GEST IMPRESIONANT: Poliţiștii locali și un taximetrist au oferit cazare şi sprijin unei femei și fetiţa ei de 6 ani rămase fără bani în gara din Baia Mare

Vasile Dale

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD ÎN UNELE ZONE DIN JUDEŢ: Ro-Alert iarăşi nu a funcţionat la timp (FOTO EXCLUSIV)

Vasile Dale

MOARTE SUSPECTĂ: O femeie din Băița de Sub Codru a fost găsită moartă în WC-ul unui magazin (FOTO)

Vasile Dale

2 mesaje

CĂUTĂRI pe vf Polonica: Doi tineri din Ucraina s-au rătăcit în munții Maramureșului la cota 1.600 m. Cei doi au fugit din Ucraina pentru a nu fi trimiși pe front – Stiri din Maramures – Vasile Dale septembrie 24, 2022 at 7:07 pm

[…] Fug în masă din calea războiului în Maramureș – 20 de bărbați care fugeau din Ucraina, … […]

Raspunde
FOTO – Bărbații ucraineni fug din calea războiului în România trecând înot râul Tisa. 52 în ultimele 7 zile – Stiri din Maramures noiembrie 6, 2022 at 11:13 am

[…] Fug în masă din calea războiului în Maramureș – 20 de bărbați care fugeau din Ucraina, … frontierămaramureșrusiasighetu marmațieistiri baia marestiri maramuresucraineniDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult