Important

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor în acţiune prin piață

Ieri, 28 august, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, au desfășurat o acțiune în localitatea Satu Nou de Jos pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională în domeniul protecției animalelor.

Astfel, în urma verificărilor efectuate și a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat opt sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.200 de lei.

Totodată, cu ocazia efectuării de verificări cu privire la modul de respectare al prevederilor în vigoare în ceea ce privește protecția animalelor, polițiștii au identificat un bărbat de 62 de ani din Berchez și o femeie de 44 de ani din județul Satu Mare, care ar fi avut asupra lor 15 exemplare canine, din rasa “Bichon” și “Ciobănesc German”,, cu vârste de aproximativ 4-5 săptămâni, despre care exista suspiciunea că au fost puși spre vânzare. De asemenea, aceștia nu au putut prezenta actele de proveniență ale exemplarelor canine deținute.

Având în vedere cele constatate, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de despărțirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viață în vederea comercializării, faptă prev. de art. 25 alin. 1 lit. b din Legea nr. 205/2004 privind Protecția Animalelor.

Te-ar putea interesa si

Spitalul Județean de Urgență ”Dr.Constantin Opriș” Baia Mare – Un simbol al primăverii a fost oferit astăzi tuturor femeilor

Vasile Dale

Cristian Niculescu-Țâgârlaș: ” Atribuțiile de senator și președinte de comisie în cadrul Senatului României, numeroasele proiecte de legi puse în dezbatere și aprobarea legislativului național nu mă împiedică, dimpotrivă mă motivează, pentru o prestație la un nivel cât mai înalt și în cadrul celei de a doua sesiuni plenare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei ”

Vasile Dale

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară prezenți la Centrul de Echitație și Hipoterapie din Curtuiușu Mare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.