BREAKING NEWSImportant

Formare profesională în domeniul machiajului semipermanent: merită efortul?

Atunci când sunteți în căutarea unui curs de micropigmentare, vă puteți confrunta cu achitarea unei sume destul de serioase pentru instruire: de la 1500 euro, în funcție de tipul de curs și de școală.

Cu siguranță, aceasta vă poate deruta și vă va determina să vă gândiți dacă merită acest efort? În acest articol vom discuta despre cât de rentabil este să urmați aceste cursuri și să învățați să practicați machiajul semipermanent.

Se poate de prestat serviciul de micropigmentare fără pregătire specială?

Din păcate, este ceva obișnuit să întâlnești artiști tatuatori instruiți pe cont propriu, care au urmat un curs de pregătire pe internet. S-ar părea că, ce poate fi așa de dificil? În videoclip se prezintă și se explică totul. Însă rezultatul poate fi evident: neînțelegerea anumitor detalii, ignorarea nuanțelor, poziționarea incorectă a mâinii în timpul lucrului, lipsa abilităților de utilizare a echipamentelor, pigmenților – toate acestea pot duce la consecințe dezastruoase. Iar apoi urmează comentarii negative despre masterul respectiv, care se răspândesc rapid și o scădere a numărului de clienți.

Este imposibil să se ofere și să se presteze servicii profesionale fără o instruire specială. Cel puțin, pentru că se lucrează cu înfățișarea unei persoane, pentru care masterul este responsabil. Practic, machiajul semipermanent presupune respectarea mai multor aspecte pe care fiecare cosmetician ar trebui să le cunoască. Însă toate acestea sunt explicate în cadrul cursurilor. Iată de ce acestea sunt obligatorii.

Despre cheltuieli

Doriți să deveniți un artist profesional de machiaj semipermanent? Pregătiți-vă să investiți bani la prima etapă. Este necesar să alegeți o școală cu rezultate bune (ca opțiune, cursuri eficiente de micropigmentare la LBar, cu recenzii pozitive și prețuri rezonabile), să achitați instruirea și apoi să vă asigurați un loc de muncă, achiziționând un kit de inițiere, mobilier, un sistem de iluminat de calitate etc. În cele din urmă, se ajunge la cel puțin 800 euro. Există însă și vești bune. Totul se rambursează foarte rapid.

Despre costul procedurii

Bineînțeles, veți plăti pentru cursul de micropigmentare pentru a beneficia de cunoștințe de bază (ca în orice instituție de învățământ). Totuși, această investiție va fi recuperată prin venitul net.

Prețul de cost al procedurii de micropigmentare este în medie de 20 euro. Totul depinde de zona tatuată și de tehnica folosită. Însă diferența de preț nu este considerabilă. Costul minim pentru acest serviciu este de 120 euro. În continuare, un calcul aritmetic simplu – venitul net de cel puțin 100 euro per un client. Iar dacă veți avea 3-4 clienți pe zi, după 2-3 săptămâni, toate investițiile anterioare se vor rambursa și veți începe să obțineți un câștig propriu. Nu există nicio limită în ce privește suma pe care o puteți câștiga. Puteți varia numărul de clienți pe zi, numărul de zile de lucru pe lună, puteți lucra cu sau fără weekenduri – totul depinde de fiecare master în parte.

Despre relevanța profesiei

În realitate, există mulți artiști de machiaj permanent, îndeosebi în orașele mari. Cu toate acestea, masterii profesionali sunt întotdeauna solicitați. Puteți activa într-un salon sau individual, închiriind un oficiu.

Serviciile de machiaj semipermanent sunt foarte răspândite, cu fiecare an popularitatea acestora nu se diminuează, ci doar crește. Așadar, este rezonabil să obțineți o nouă profesie și să încercați să o practicați. În plus, există o mulțime de opțiuni de dezvoltare personală și profesională și de promovare a serviciilor. Puteți să studiați, să urmați cursuri de perfecționare și să învățați noi trenduri și tehnici, precum și să participați la cursuri de masterclass. La fel, puteți să vă promovați serviciile prin intermediul rețelelor de socializare, ajungând astfel la publicul țintă tot mai numeros. Vă puteți extinde și mai mult serviciile, oferind altele noi. Astfel, puteți obține venituri foarte mari. Important este să depuneți eforturi în acest sens.

Detalii despre cursul de micropigmentare

De ce instruirea este atât de costisitoare? În primul rând, ne referim la calitatea cursurilor în care este implicat personalul școlii. Cursanților li se pune la dispoziție tot de ce au nevoie, de la agende și pixuri până la măsuțe și modele pe care să exerseze machiajul semipermanent.

Cursurile includ mai multe zile de pregătire. Tipul cursului este un aspect important: de bază – de la 6 zile, de specialitate – de la 2 zile.

Toate cursurile de formare sunt împărțite în două părți: teorie și practică. În cadrul procesului teoretic, trainerul explică în detaliu orice subiect, abordând toate nuanțele procedurii. Partea practică include exersarea pe hârtie, latex și modele umane. La școala profesională de tatuaje, participanților li se oferă absolut tot ceea ce au nevoie. Cursanților li se pretinde doar implicare și dorința de cunoaștere. Acesta și este motivul pentru care costul instruirii este semnificativ, deoarece include numeroase cheltuieli din partea școlii.

Alegem școala de machiaj semipermanent potrivită

Există o mulțime de școli de machiaj semipermanent în orașele mari. Iar cel mai important este să o alegeți pe cea care vă va ajuta să deveniți un artist tatuator profesional. La ce aspecte merită să acordați atenție atunci când vă alegeți școala de machiaj semipermanent:

  • nivelul școlii. În acest scop, vă vor ajuta fotografiile interiorului, numărul și frecvența cursurilor, costul acestora;
  • portofoliul cursanților. Examinați lucrările participanților și întrebați-vă dacă vă place acest tip de micropigmentare și dacă doriți să efectuați astfel de lucrări pentru clienții dvs.;
  • amploarea programului, bonusuri suplimentare pentru absolvenți. Programul trebuie să cuprindă toate etapele domeniului respectiv. Printre bonusuri ar putea fi: suportul online noului specialist după curs, crearea portofoliului profesional în timpul practicii, promovarea artistului în domeniul machiajului semipermanent;
  • recenzii despre școală. Acestea pot fi citite pe site-uri, de la forumuri tematice și rețele sociale la hărți Google.

Să recapitulăm. Merită să urmați un curs de micropigmentare?

Cu siguranță da, dacă vă doriți să însușiți o nouă profesie. Este bine să înțelegeți că orice job prezintă anumite obstacole și dificultăți. Însă dorința de a vă perfecționa, de a deveni cel mai bun în meseria dvs. vă va conduce neapărat la succes și, ca urmare, la un câștig destul de avantajos.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Accident pe strada Oborului. Trafic îngreunat (ACTUALIZARE)

Redactie

SURSE. SINUCIDEREA DE PE TRAIAN: Fratele cel mic ar fi încercat să îl salveze pe cel mare de la sinucidere. Era mult FUM în apartamentul lor (FOTO ŞOCANT)

Vasile Dale

FOTO/VIDEO: 100 de polițiști își cer drepturile în fața Prefecturii Maramureș

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.