BREAKING NEWSImportantTara Codrului

OPINIE: TÂRGUL CEPELOR – Din ciclul „ca la noi la nimeni”, Primăria „pe persoană fizică” la Asuaj!

S-a încheiat a 51 ediție a Târgului Cepelor, așa cum este cunoscut de toată lumea (se mai numește și Festivalul Interjudețean al Cântecului și Dansului Popular din Țara Codrului), cu prezență numeroasă, ca de obicei.

S-a alocat o sumă de bani din partea CL Asuaju de Sus și o altă sumă importantă din partea CJ MM.

S-au făcut 2 comisii cu reprezentanți din partea Primăriei și a CL Asuaj care să se ocupe de încasarea sumelor de la comercianții prezenți la târg! Comisiile au fost prezente la ora 8 30, dar am constatat cu stupoare faptul că d-l primar însuși, a încasat banii pe spațiul folosit de comercianți cu o zi înainte sau cu mai multe zile, acolo unde s-a plătit și avans, lăsând pentru cele două comisii doar o parte din zona destinată produselor second-hand și ceva din zona producătorilor de ceapă, d-l primar neavând nicio atribuție legală în ceea ce privește încasarea banilor de la comercianți!

Probabil că banii trebuie să circule cât mai mult (acesta fiind un principiu economic. Ce s-a încasat vom ști sau nu… cândva!

Văd acest lucru ca o mare bătaie de joc din punctul meu de vedere, și nu numai, eu fiind membru într-o comisie, dar văzând ce se întâmplă m-am retras din această comisie!

Nu-mi fac campanie electorală cu acest lucru,(până peste 2 ani e mult), dar oamenii trebuie să știe cum merge treaba în Primăria Asuaj!

Se construiește cea mai scumpă capelă din județ, cred că și din țară, constructorul fiind o „firmă” tocmai din București!

Anul trecut din pădurea comunală unii și-au luat cel puțin 30 de metri cubi de lemn , iar alții puțin sau deloc.

Anul acesta o hotărâre adoptată în iunie de către Consiliul Local Asuaj, în ceea ce privește lemnele de foc pentru populație la preț decent, nu s-a pus în aplicare nici până astăzi , ba mai mult a fost repusă pe ordinea de zi în ședința din august, fără hotărâre de anulare, întrucât se dorea ca lemnele din pădurea comunală să fie atribuite prin licitație altora… În acest moment asuajenii își cumpără lemne de pe unde pot la preturi mari! Dar credeți că acest lucru interesează pe cineva din conducerea primăriei ?

Ce să mai zic de câte se puteau face și nu s-au făcut în acești 2 ani, întrucât primează doar interesul personal!

Am solicitat personal urgentarea cadastrării (nu se dorește să se facă nimic)!

Am solicitat de la începutul mandatului meu montarea de hidranți în cele două localități și asta în cel puțin 3 ședințe!

Am cerut efectuarea demersurilor pentru nomenclatorul stradal (ca să fim și noi în rând cu alte comune), am solicitat înscrierea pe ghișeul. ro pentru a putea achita impozitele și taxele locale și on – line, am dorit foarte mult un parc pentru copii și nu s-a vrut nici acest lucru, ce să mai zic de cum arată blocul din localitate, sau de faptul ca am insistat mult pe achiziționarea unui buldo – excavator care sa poată fi folosit la săpat sau la toaletarea vegetației de pe drumurile comunale. S-a achiziționat „cu chin cu vai”, aflând zilele astea că nu poate fi folosit deoarece o componentă e prea slabă și ar trebui cumpărată alta, dar cu alți bani, așa de bine și-au făcut calculele atunci când l-au achiziționat! Ce să mai zic de promovarea zonei sau de

proiectul cu drumurile comunale care trebuia terminat în 2020 (pe ulița Stârcu trebuia pusă piatra pe lângă asfalt, respectiv acostamentul, nu de alta dar imediat iese din garanție și începe să se rupă)

Am enumerat doar o parte din ceea ce am solicitat părții executive din primărie și nu s-a făcut, deși efortul financiar nu era mare!

Și încă ceva, la penultima ediție, cea cu nr 50 am cerut ca toți asuăjenii să primească din partea Primăriei, ceva simbolic… 2,3 mici, o bere sau un suc!

Nici asta nu s-a vrut!

Asta este Primăria „pe persoană fizică” Asuaj!

Mircea Mezei

P. S. Vom reveni!

Te-ar putea interesa si

VIDEO: ANPC a verificat modul de comercializare a buteliilor pentru gaz

Redactie

EXCLUSIV / ACTUALIZARE VIDEO: Grupare de traficanți de droguri anihilată de DIICOT la Sighetu Marmației. 6 audiați, unul arestat preventiv

Vasile Dale

INTERVENTIE ISU – INCENDIU VIOLENT LA O CASA DE PE STRADA VLADIMIRESCU DIN BAIA MARE (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.