BREAKING NEWSImportant

Preotul Dumitru Aftan, slujitorul Parohiei Ortodoxe Satu Nou de Sus, a încetat din viață

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului anunță cu mare tristețe mutarea la cele veșnice, în această dimineață, a preacucernicului părinte Dumitru Aftan, la vârsta de 66 de ani, fost slujitor al Parohiei Ortodoxe Satu Nou de Sus, Protopopiatul Baia Mare, timp de 36 de ani.

Ierarhii Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin, Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, Protopopiatul Ortodox Baia Mare, dimpreună cu preoţii slujitori care l-au cunoscut, transmit familiei îndoliate un mesaj de condoleanţe, mângâiere şi alinare sufletească.

Dumnezeu să îl așeze în Împărăția Sa și să-i răsplătească ostenelile depuse în ogorul Lui. Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Date biografice:

Părintele Dumitru Aftan s-a născut la data 23 octombrie 1955, în localitatea Pribilești, județul Maramureș, din părinții Valer și Maria. Dragostea pentru biserică a regăsit-o în sânul familiei, tatăl și bunicul acestuia fiind cântăreți bisericești.

A urmat cursurile Seminarului Teologic din Cluj-Napoca și ulterior, ale Institutului Teologic de Grad Universitar din Sibiu. S-a căsătorit în 1983 cu Elena, căsnicia lor fiind binecuvântată cu doi copii: Septimiu și Cristina.

A fost hirotonit întru preot de către IPS Teofil în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca în 1985 și a fost numit întâiul preot paroh din Satu Nou de Sus, Maramureș, unde a slujit timp de 36 de ani.

După pensionare a rămas aproape de credincioșii săi slujind ultima sa Liturghie la data de 06 august 2022, fiindu-le alături în rugăciune până în clipa plecării sale la Domnul, în data de 04 septembrie 2022.

Slujba de priveghere va avea loc luni, 5 septembrie, începând cu ora 18:00, la biserica parohială Satu Nou de Sus.

Slujba de înmormântare va avea loc marți, 6 septembrie, cu începere de la ora 12:00, la biserica parohială din Satu Nou de Sus, după care trupul neînsuflețit al părintelui Dumitru va fi așezat în cimitirul bisericii din Fersig.

Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului

Te-ar putea interesa si

Polițiștii Serviciului Rutier au pus la încercare simțurile cetățenilor

Redactie

Cinci persoane fără adăpost transportate la Centrul Multifuncțional de tip Azil de Noapte din Baia Mare

Redactie

FOTO – Salvat după ce și-a fractura tibia într-o zonă greu accesibilă din Handalul Ilbei

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.