BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

POLITIZAREA învățământului maramureșean: Inspectoarea Onorica Dorca, pentru învățământ primar, mulțumește PSD pentru că a repus-o în funcție la Inspectoratul Școlar Maramureș

O fostă inspectoare școlară de la ISJ Maramureș, care s-a întors la catedră în perioada în care PNL avut guvernarea, a revenit acum pe funcție și mulțumește organizației PSD Maramureș pentru „susținere și încrederea acordată”, ca și cum aceasta ar fi o funcție de partid, nu una profesionalizată, care ar trebui să fie ocupată pe baze meritocratice.

Mesajul a fost publicat pe o rețea de socializare. În urmă cu puțin timp și inspectorul școlar general de Botoșani mulțumea organizației PNL județene pentru exact aceleași lucruri – numirea în funcție și susținere și spunea că speră să nu-i dezamăgească pe liderii de partid.

Onorica Dorca este de la 1 septembrie inspector școlar pentru învățământ primar la ISJ Maramureș, iar anunțul a fost făcut chiar de aceasta pe Facebook, unde a mulțumit, ca într-un discurs de Oscar, „PSD Maramureș, doamnei secretar de stat Antoaneta Bolchis, doamnei subprefect Crina Fiorela Chilat și domnului inspector școlar general Pop Mihai”. Toți aceștia sunt oameni politici, numirea fiind eminamente una politică.



Politizarea din inspectorate coboară acum și la nivelul inspectorilor școlari, în acest caz.

„Bună ziua tuturor, dragi colegi și prieteni! Anunț revenirea mea la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, în funcția de inspector școlar pentru învățământul primar și alternative educaționale. Mulțumesc pentru susținere și încrederea acordată, PSD Maramureș, doamnei secretar de stat Antoaneta Bolchis, doamnei subprefect Crina Fiorela Chilat și domnului inspector școlar general Pop Mihai. Vă asigur că voi face tot ce știu mai bine pentru elevi, dascăli și părinți. Experiența, competențele didactice, atitudinea, rezultatele obținute pe parcursul carierei mele sunt si ele garantul faptului că mă găsesc aici”, scrie Onorica Dorca pe Facebook.

Cine sunt cei cărora le mulțumește Onorica Dorca:

Secretarul de stat Antoneta Bolchiș – susținută de PSD în funcția de la Ministerul Educației, membră PSD Maramureș.

Subprefectul Crina Fiorela Chilat – soția șefului Agenției Județene a Finanțelor Publice Maramureș, Călin Chilat, numită pe 10 februarie 2022 subprefect al județului Maramureș. A candidat la europarlamentarele din 2019, potrivit presei locale. Este președintele Organizației de Femei a PSD Maramureș.

Inspectorul general școlar Mihai Cosmin Pop este consilier local din partea PSD în orașul Seini.

Toți aceștia s-au întâlnit recent la o dezbatere organizată de PSD Maramureș la sediul organizației, pe marginea noilor proiecte de legi ale educației.

Mesajul Onoricăi Dorca poate fi văzut aici:

Articol semnat de Mihai Peticilă și preluat integral de pe www.edupedu.ro.

Te-ar putea interesa si

Trei infracţiuni rutiere constatate de poliţişti din Leordina, Vișeu de Sus și Baia Mare

Vasile Dale

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: PATRU victime, printre care și un copil, în urma unui accident grav la ieșirea din Cavnic spre Șurdești. BMW implicat – actualizare

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Incendiu la Căminul de nefamilişti de la fosta Exploatare Minieră Herja

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult