BREAKING NEWSImportant

Final proiect ”START GRĂDINIȚĂ”. 20 de copii din zona Pirită au fost pregătiți pentru intrarea în grădiniță

Asociația Love2share a derulat în luna august proiectul „START GRĂDINIȚĂ ”, prin care copiii între 2 și 3 ani din comunitatea Pirita, Baia Mare, jud. Maramureș au beneficiat de facilitarea accesului la educație prin pregătirea lor și a familiilor din care provin pentru intrarea în grădiniță. Acest proiect a fost finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Prin acest proiect ne-am dorit să ajutăm copiii din segmentul 2-3 ani și familiile din care aceștia provin să înțeleagă importanța înscrierii la grădiniță. Cei 20 de copii incluși în proiect și mamele lor au avut întâlniri de conștientizare/consiliere și evaluare cu specialiști ( educator, psiholog, medic pediatru, asistent medical) și au vizitat diverse locații menite să faciliteze socializarea și integrarea lor social ( gradinițe, loc de joacă).

La finalul proiectului fiecare copil a primit cutia „Start grădiniță” cu toate lucrurile de care are nevoie pentru o intrare corespunzătoare în colectivitate ( hăinuțe, rechizite, obiecte de igiena).

Beneficiarii proiectului au fost 20 de copii de 2 si 3ani din Pirita, care au fost pregătiți pentru intrarea în grădiniță.

Este o bucurie pentru mine și Asociația Love2share să facilitam acestor copii accesul la educație prin pregătirea lor și a familiilor din care provin pentru intrarea în grădiniță. Aducem o șansă în viața acestor copii, pentru că noi credem că prin educație visele prind aripi! Mulțumim Start ONG!”, ne-a spus Cornelia Butcovan, coordonatorul proiectului.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

AsociațiaLove2share

Motoul Asociatiel Love2share este: ”Dăm aripi viselor! și asta reprezintă dorința noastră cea mai mare: să ajutam copiii din medii defavorizate să viseze, să creadă în visele lor și să le realizeze .

Misiunea asociației este de a susține copiii și tinerii din medii defavorizate pentru a avea acces la educație, sănătate și cultură, fără nici o discriminare.

Am început activitatea cu pași mărunți dar încrezatori, cu proiecte de suflet și idei mărețe, învățând pe parcurs unii de la alții și ambiționându-ne reciproc.

Am finalizat până acum proiecte prin care am oferit cadouri de sărbători copiilor din casele de tip familial, celor din familii și comunități defavorizate din Baia Mare și împrejurimi, rechizite la început de an școlar, am susținut copiii și tinerii cei mai vulnerabili. Am dăruit biciclete, am susținut copiii pentru a-și urma pasiunile, a face sport, a se dezvolta cât mai armonios.

Ne dorim să asigurăm baza necesară punerii în aplicare a ideilor noastre de viitor în dezvoltarea acestor copii, pentru a crea o comunitate puternică și sănătoasă.

Te-ar putea interesa si

ALUNECĂRI DE TEREN: Locuințe afectate în localitățile Valea Chioarului, Baia Sprie și Ulmeni

Vasile Dale

POLIŢIŞTII ÎN ALERTĂ: Minoră din Baia Mare dispărută de acasă (actualizare)

Redactie

Campania de sprijin pentru Ucraina continuă în Maramureș

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.