BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO: PERICOL MAJOR – Podul Istoric dintre România și Ucraina s-a înclinat!!!! Reabilitarea costă 25 milioane de lei

Starea actuală a podului istoric peste râul Tisa, care leagă Sighetul Marmației de Ucraina, este precară. Ea s-a înrăutățit mai ales de când a izbucnit războiul în țara vecină, astfel că nu prea s-a mai ținut cont de tonaj la mașinile care au transportat ajutoare la vecini.

Primăria Sighet a luat primele măsuri pentru a remedia situația, în sensul că a comandat o expertiză la pod, pentru a vedea cât ar costa reparațiile. Banii, însă, sunt mulți, iar soluția ar fi Guvernul României.

“Situația podului istoric peste Tisa nu este foarte bună. El a fost gândit inițial ca o punte de legătură între noi și Ucraina. Între timp, a fost transformat și s-a acceptat trafic auto până la 3,5 tone. Din păcate a cedat, s-a înclinat. A venit și războiul și nu a mai verificat nimeni acest tonaj, s-a trecut cu cantități mari de alimente, medicamente, tot ce a fost nevoie.

În luna aprilie am comandat o expertiză, iar aceasta a fost finalizată și pentru reabilitarea integrală a podului ar fi necesară suma de 25 milioane lei, aproximativ. Cea mai mare parte de bani, adică 13 milioane lei, ar merge către lucrări la pragul de fund. Am înștiințat Prefectura, Consiliul Județean și Guvernul României. Am inițiat și un proiect de hotărâre de Guvern pentru alocarea acestor bani din fondul de rezervă al Guvernului, pentru reabilitarea în regim de urgență a acestui pod. Așteptăm acum viitoarele ședințe de Guvern să intre pe ordinea de zi. În luna august am trimis acest proiect” – a spus primarul Vasile Moldovan.

Sursa: Ciprian Vancea, Graiul.ro.

Te-ar putea interesa si

FOTO EXCLUSIV: CRIMĂ ORIBILĂ – Fată de 18 ani, mamă a doi copii, ucisă în bătaie într-o casă părăsită din Vișeu de Sus. Suspectul: concubinul a încercat să se spânzure (actualizare)

Redactie

URMARIRE CA-N FILME PE DN1C LA RECEA. O DUBA BLOCATA IN TRAFIC DE POLITIE DUPA CATIVA KILOMETRI (FOTO)

Vasile Dale

FOTO / ACTUALIZARE: Un depozit de furaje din Mireşu Mare s-a făcut scrum

Vasile Dale

1 mesaj

cip septembrie 8, 2022 at 8:09 pm

a se verifica ultima dată de reparații făcute asupra podului..

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult