EvenimentMaramuresul Istoric

OFERTE DE CRĂCIUN: Cât costă cazarea în pensiunile rustice din Maramureş

Oferte Crăciun 2022 la preţ redus. Cât costă cazarea în pensiunile rustice, dar cu dotări moderne din Maramureş
Toamna se numără ofertele. Administratorii de hoteluri şi pensiuni din Maramureş reduc preţurile şi lansează pachetele de Crăciun. Cu un decor aparte şi pensiuni care îmbină rusticul cu SPA-ul, acum e de mers în zonă, spun turiştii de septembrie.

Toamna dă Maramureşului un farmec aparte. Mulţi turişti amână vacanţa pentru septembrie doar ca să vadă cum munţii prind tentă ruginie şi se eliberează de agitaţia din vară. „Zona e frumoasă, Ogna Şugatag, Cavnic, Baia Mare, Mănăstirea Rohia, Târgu Lăpuş, toată zona e superbă. Oriunde poţi să mergi, poţi să mănânci bine, ieftin şi e frumos”, spune un turist.

Din Bucureşti, Oltenia sau Banat, turiştii străbat drum lung pentru bucatele savuroase şi peisajele faimoase din nordul ţării. „Vin pentru a doua oară în Maramureş, am mai fost acum mulţi ani în urmă şi pentru prima dată sunt la Cavnic. Ne-a fost dor şi de Maramureş şi de horinca din Maramureş”, mărturiseşte Ion Spânu, turist din Reşiţa.

Ce-i drept, şi tarifele la cazare sunt cu 20% mai mici decât în vară. O cameră dublă la un hotel de trei stele din Cavnic costă acum 240 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus, intrare la piscina interioară şi SPA. „Pentru că au scăzut preţurile, am observat că avem cererea mai mare faţă de toamna trecută. Acest lucru ne bucură”, spune Oana Poenar, administrator hotel.

Și pensiunile tradiționale au redus cu 10-15% tarifele faţă de sezonul de vară. „Cavnicul oferă traseele marcate, remarcate spre creasta Cocoşului, Rezervaţia Geologică Creasta Cocoşului şi un nou traseu pentru biciclete”, a precizat Gabriel Costinar, administrator pensiune.

Cine e deja cu gândul la sărbători, poate să facă şi rezervări pentru Crăciun şi Revelion. Preţurile sunt, deocamdată, cam 1.700 de lei de persoană, patru nopţi de cazare cu demipensiune, cina festivă, colinde şi plimbări cu sania, dacă o să fie zăpadă.

observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT LA CRĂCIUNEŞTI / ACTUALIZARE: Patru răniţi, trei victime încarcerate în urma unui accident petrecut pe DN 18. Ce spun poliţiştii (galerie foto)

Vasile Dale

LOCUL UNDE OAMENII ÎI RÂD MORŢII ÎN FAŢĂ: Povestea din spatele Cimitirului Vesel de la Săpânţa

Redactie

L-AȚI VĂZUT? O ucraineancă îşi caută fiul care a trecut înot Tisa din Ucraina în România (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.