BREAKING NEWSImportant

Top 10 cele mai populare esports


(Sursa foto: Shutterstock Imaginea poate fi descărcată de aici)

Odată cu evoluția mediului online au fost lansate și diferite jocuri pe calculator, care au devenit hobby și chiar profesie pentru mulți oameni de toate vârstele. Astfel a apărut o nouă disciplină sportivă: esports. Electronic sports se referă la competițiile de jocuri multiplayer pe PC-uri performante, special tunate pentru gaming.

Principalele categorii de jocuri video pentru competiții sunt Fighting games (jocuri de luptă), FPS-first person shooter (pe ecran imaginile apar din perspectiva protagonistului), RTS-real time strategy (jocuri de strategie în timp real), sport games (jocuri de sport-FIFA, NBA) și MOBA-multiplayer online battle arena games (jocuri multiplayer cu strategie și acțiune în timp real). Iată care sunt cele mai populare esports, celebre în lumea întreagă.

  1. Counter-Strike: Global Offensive

Counter Strike: GO este un joc FPS popular din esports și are milioane de fani, care se întrec pe hărțile noi, cu personaje, strategii și moduri de joc actualizate în permanență. Este un clasic al sporturilor electronice și este prezent la majoritatea caselor de pariuri sportive pe esports.

  1. League of Legends

League of Legend este un joc video de tip MOBA, în care două echipe formate din câte 5 jucători se înfruntă ca să cucerească Nexusul inamic, într-o competiție alertă, diversă și imprevizibilă. Se organizează turnee puternice, cu jucători experimentați, care duc la nivel de artă înfruntarea din lumea virtuală. Cele mai multe pariuri esports sunt la competițiile League of Legends, organizate în Europa (LEC), Coreea de Sud (LCK), SUA & Canada (LCS), China (LPL) ș.a.

  1. Dota 2

Tot un joc video MOBA, Dota 2 se remarcă prin acțiunea palpitantă și strategiile complexe. Jucătorii se întrec într-o luptă 5v5 pentru apărarea bazei proprii (Antica) și cucerirea celei adverse. Cele mai populare turnee Dota pentru pariuri sunt Diviza Europeană, campionatele din Cina, America de Nord, America de Sud și Asia SE.

  1. Fortnite

Se poate juca singleplayer sau co-op mode, are variante precum Save the World, Battle Royale sau Creative. În oricare dintre ele, Fortnite este unul dintre esporturile preferate de jucătorii experimentați și se organizează turnee gigant pentru câștigarea trofeului.

  1. Overwatch

Overwatch este un joc FPS cu tematică SF, roboți și inteligențe artificiale. Are fani în toată lumea și au fost lansate versiuni pentru doi jucători, ca să fie mai palpitante aventurile spațiale și intrigile intergalactice.

  1. StarCraft II

Veterane ale competițiilor de esports, StarCraft și StarCraft II sunt jocuri video de strategie în timp real, cu temă SF militară. Impresionează prin numărul mare de jucători, de aceea StarCraft a fost descris ca primul joc MMORPG – massively multiplayer online role-playing games (joc de rol online multiplayer masiv).

  1. Rainbow Six Siege

Un joc video multiplayer, cu nivel tactic avansat Rainbow Six Siege reprezintă o provocare pentru fanii esports. Include strategii militare și echipamente hi-tech și are o dinamică specială, care-l face remarcat la pariurile sportive pe sporturi electronice.

  1. Valorant

Valorant este un joc tip shooter, tactic, în echipe 5v5. Personajele originale și grafica 3D reprezintă atracția jocului, alături de scenariul ca un film de acțiune cu supereroi. Mulți jucători profesioniști aleg turneele de Valorant, iar cotele la pariuri sunt atractive, pentru un video game cu adevărat palpitant.

  1. King of Glory

Jocul video asiatic ce a cucerit lumea prin imagini, culori, acțiune și personaje, King of Glory este o vedetă a esporturilor. Turneele de profesioniști adună cele mai mari nume din domeniu, care se întrec în arena virtuală, cu strategii sofisticate și alianțe abile.

  1. Call of Duty

Este prezent de peste două decenii pe ecranele pasionaților de esports și are versiuni faimoase precum Modern Warfare, Black Ops4, WWII sau Infinite Warfare. Are și o ligă profesionistă proprie: CDL – Call of Duty League, foarte apreciată de pariorii pe sporturi electronice.

Mai pot fi menționate PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), Smite, Hearthstone, Apex Legends, NBA2K. Milioane de spectatori din toată lumea urmăresc fascinați întrecerile din mediul virtual și au devenit populare ofertele de pariuri esports, cu cote avantajoase pentru cele mai tari întreceri din liga marilor vedete de sporturi electronice.

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE – FOTO/VIDEO EXCLUSIV: A distrus cu Mercedes-ul totul în cale. Două persoane încarcerate lângă cimitir, în Vișeul de Sus

Vasile Dale

Incredibil: Un tânăr a bătut doi oameni într-o biserică din Seini în timpul slujbei. Preotul a sunat la 112 (VIDEO)

Vasile Dale

FOTO EXCLUSIV – PRINS: Tâlharul cu cagulă a fost prins. Este vorba de un tânăr de 19 ani din Lucăceşti

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.