Important

VIOLENŢĂ DOMESTICĂ / ACTUALIZARE: Băimărean reținut după ce a încălcat ordinul de protecție şi a făcut iarăşi scandal. Bărbatul scandalagiu a fost arestat

Ieri, 14 septembrie, în jurul orei 09.30, polițiștii Biroului de Ordine Publică Baia Mare au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie de 59 de ani din Baia Mare, cu privire la faptul că soțul său face scandal la domiciliu, deși împotriva acestuia este emis un ordin de protecție.
Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, împotriva bărbatului de 61 de ani, instanța de judecată a emis un ordin de protecție pe o durată de 6 luni, pentru perioada 13.07.2022 – 12.01.2023.
Totodată, polițiștii au dispus măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de violență în familie și nerespectarea ordinului de protecție.
Acesta a fost depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

ACTUALIZARE

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 14.09.2022, punerea în mișcare a  acțiunii penale împotriva inculpatului V.M. pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie, prev. de art. 199 alin. 1, raportat la art. 193 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 41 alin. 1 Cod penal şi nerespectarea ordinului de protecţie în formă continuată prev. de art. 47 alin. 1 din Legea nr. 217/2013 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (4 acte materiale) cu aplic. art. 41 alin. 1 Cod penal, totul cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal.

La data de 14.09.2022 faţă de numitul V.M. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul V.M., recidivist, la data de 10.07.2022, în jurul orei 16.40, în timp ce se afla la adresa de domiciliu a exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate V.C. (fosta soție), motiv pentru care față de inculpat s-a emis ordin de protecție, prin care i s-a impus obligația de a nu se apropia de persoana vătămată și de locuința acesteia; inculpatul a încălcat, în repetate rânduri, obligația stabilită de instanța de judecată, apropiindu-se la mai puţin de 100 m de victimă și de locuință, nerespectând, astfel, măsurile dispuse de instanţa de judecată.

La data de 15.09.2022, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Te-ar putea interesa si

POVEȘTI DIN SATUL DE PE DEAL: Atelier digital de lectură, organizat de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

Redactie

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate al Variantei ocolitoare a municipiului Baia Mare

Vasile Dale

23 ŞI 24 IANUARIE: Serviciile publice comunitare de permise și pașapoarte nu vor avea program de lucru cu publicul

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.