BREAKING NEWSMaramuresul Istoric

SIGHET – Ședința privind demiterea viceprimarului s-a amânat din lipsă de cvorum. Nu s-a prezentat la ședință niciun liberal

Ședința de Consiliu local al mun. Sighet, din data de 16 septembrie a.c., s-a amânat din lipsă de cvorum. Pe ordinea de zi figura un singur punct: demiterea viceprimarului Onița-Ivașcu Maria- Daniela. Proiectul de hotărâre a fost inițiat de către un grup de șapte consilieri locali sigheteni, care au argumentat într-un raport temeinic motivat că actualul viceprimar nu mai poate ocupa această funcție, aducându-i mai multe acuze în acest sens.

La ședința de Consiliu local s-au prezentat absolut toți consilierii locali de la PSD (4), Pro România (2), USR (2), PMP (2), UDMR (1) și PNȚ-CD (1), lipsă fiind toți cei 7 consilieri locali aparținând PNL (inclusiv viceprimarul) – vezi FOTO cu fotoliile consilierilor liberali libere.

Având în vedere că cvorumul necesar pentru dezbaterea și supunerea la vot a acestui proiect de HCL era de minim 13 consilieri, iar în sală au fost doar 12, ședința s-a amânat pentru o dată ulterioară, pentru când va fi cvorum.

Menționăm că în urmă cu două zile Biroul politic local al PNL Sighet a luat o decizie profund anti-democratică, anume de a interzice accesul consilierilor locali liberali în sala de ședințe. Potrivit acestei decizii, susținută de către președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, cei care se prezentau în sală urmau să fie dați afară din partid și, implicit, și din Consiliul local. Așa a înțeles PNL să salveze pielea Danielei Ivașcu, sabotând ședința de Consiliu local. Deși în trecut, PNL era un veritabil exemplu de democrație, se pare că, atunci când interesul o cere, dictatura și sabotajul democrației sunt la rang de artă în PNL Sighet și PNL Maramureș.

Indiferent de decizia unui partid, consilierii locali sunt aleși și plătiți în această funcție pentru a participa la ședințele de Consiliu local, pentru a dezbate proiectele și a decide prin vot asupra lor. Dar se pare că lașitatea consilierilor PNL din Sighet a înfrânt această obligație. Mai punem la socoteală și frica Danielei-Ivașcu legat de faptul că ar putea zbura din funcție, dublată de neîncrederea acesteia în proprii consilieri liberali.

Teoretic, acest proiect de HCL privind demiterea viceprimarului este amânat pentru o ședință viitoare. Dacă va mai fi supus dezbaterii pe masa consilierilor, rămâne de văzut.

Sursa: www.sighet247.ro.

Te-ar putea interesa si

CJSU: Încă nu s-a luat nicio decizie cu privire la activitatea restaurantelor și barurilor. Se au în vedere două variante

Vasile Dale

AU PORNIT LA FURAT ÎN JUDEŢUL VECIN: Trei borşeni au furat bani dintr-un autobuz. Poliţiştii bistriţeni le-au întocmit dosare penale

Vasile Dale

ACTUALIZARE: Persoană prinsă sub rabă în Suciu de Sus

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.