Eveniment

BAIA MARE: Accident rutier produs pe fondul consumului de alcool. Şoferul avea permisul reţinut

Aseară, 18 septembrie, la ora 20.20, polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au intervenit la un accident rutier produs pe strada Gheorghe Șincai din municipiu.
Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, în timp ce un bărbat de 23 de ani din Lăpuș, conducea un autoturism cu permisul de conducere reținut, dinspre Centrul Vechi, înspre strada Culturii, a ajuns în apropierea semaforului electric din proximitatea Primăriei Municipiului Baia Mare, nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul din fața sa, condus de către un bărbat de 25 de ani din Baia Mare și a intrat în coliziune cu acesta.
În urma evenimentului rutier a rezultat doar pagube materiale. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind zero în cazul bărbatului de 25 de ani, iar în cazul bărbatului de 23 de ani, rezultatul a fost de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgentă Baia Mare, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Acțiunile polițiștilor din Baia Sprie

      În perioada 12-18 septembrie a.c., polițiștii din Baia Sprie – Compartimentul Rutier și Ordine Publică, au desfăşurat mai multe acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
      În cadrul acțiunilor au fost controlate 63 de persoane, au fost verificate 50 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 19.965 lei.

Ca măsură complementară s-a dispus reținerea a cinci permise de conducere și a trei certificate de înmatriculare.

Acțiunea polițiștilor sigheteni

Vineri, 16 septembrie, în intervalul orar 09.00-17.30, polițiștii sigheteni au efectuat o acțiune pe raza municipiului pe linia prevenirii şi combaterii actelor ilicite de comerţ pentru ridicarea în vederea confiscării bunurilor a căror provenienţă nu poate fi dovedită în condiţiile legii şi a celor a căror deţinere este interzisă de lege, pentru identificarea persoanelor care au comis fapte penale sau contravenţionale şi care se sustrag urmăririi penale sau executării pedepsei, pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă şi a celor la regimul circulaţiei aplicându-se prevederile legale în vigoare.
În cadrul acțiunii au fost verificate 24 de autovehicule, au fost legitimate 36 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale în valoare totală de 22.900 de lei.
În baza legii 227/2015 au fost ridicate în vederea confiscării 216 pachete de țigări de diferite mărci în valoare de 2160 lei.

Acțiunile polițiștilor rutieri maramureșeni

În week-end-ul care tocmai s-a încheiat, polițiștii cu atribuții rutiere din Sighetu Marmației, Șomcuta Mare, Vișeu de Sus și Borșa, au efectuat acțiuni pentru depistarea conducătorilor auto care conduc vehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, precum și pentru a depista conducătorii auto care depășesc limita legală de viteză.
În cadrul acțiunilor au fost verificate 130 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.570 de lei.
Ca măsură complementară, s-a dispus reținerea a nouă permise de conducere și a trei certificate de înmatriculare.

Te-ar putea interesa si

FOTO / ACTUALIZARE: Foc la acoperişul unei case din Dumbrăviţa

Redactie

EXCLUSIV VIDEO / ACCIDENT PE STR. A. MUREŞANU: Femeie lovită de o maşină în timp ce traversa strada

Redactie

PERICOL ÎN SIGHET: Un autotren transportă fier beton fără semnalizarea depăşirii gabaritului

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.