BREAKING NEWSEveniment

Intervenție chirugicală complexă de succes la Spitalul Județean de Urgență ”Dr.Constantin Opriș ” Baia Mare

La Spitalul Județean de Urgență ” Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, a avut loc o intervenție chirurgicală complexă, în cadrul căreia a fost operat un pacient în vârstă de 49 de ani, internat în spital pentru o formațiune tumorală mediastinală anterioară cu suspiciune de timon cu miastenia gravis. Intervenția chirurgicală coordonată de către dr. Petruț Giuliano, preşedinte Colegiul Medicilor Maramureş şi medic coordonator, compartiment Chirurgie Toracică este un exemplu de colaborare de succes între mai multe ramuri chirurgicale , respectiv chirurgie toracică, chirurgie cardiacă.

Echipa de chirurgie toracică din cadrul spitalului a efectuat o intervenție comună cu medici specialiști în chirurgie vasculară – cardiacă.

Pentru pregătirea adecvată preoperatorie și post operatorie au fost implicate și alte ramuri medicale . Aceștia au alcătuit echipa de îngrijire integrată și pentru perioada preoperatorie și postoperatorie, pacientul fiind monitorizat pe parcursul tuturor etapelor de către echipa de anestezie-terapie intensivă.

Tumorile mediastinale aflate în apropierea structurilor vitale necesită un nivel ridicat de experiență în tehnicile de disecție şi suficientă experiență din partea chirurgilor pentru a elimina anumite riscuri.

,,Mă bucură faptul  că, pentru intervențiile chirurgicale complexe, Spitalul Județean are posibilitatea formării unei echipe mixte de specialiști de chirurgie toracică şi chirurgie cardiacă, dedicată fiecărui caz în parte, pentru a obține cele mai bune rezultate. Îi mulțumesc domnului Dr. Petruț Giuliano pentru exemplul de profesionalism colegial de care a dat dovadă. De admirat a fost şi coordonarea echipelor medicale care au făcut ca operația să decurgă fără nici o problemă. Grație profesionalismului si suportului acestor medici şi al întregii echipe, în cazul de față se discută de o colaborare foarte bună între mai multe specialități, în beneficiul pacienților care apelează la serviciile medicale ale Spitalului Județean”.

Manager, Jr. Oros George Alexandru

Te-ar putea interesa si

CICÂRLĂU: Conducea cu o viteză de peste 100 km/h în localitate în timp ce avea permisul suspendat

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO / VIDEO: Un șofer beat a intrat cu mașina în peretele unui bloc din Borșa

Vasile Dale

EXCLUSIV – JAF ÎN BAIA MARE: A rămas fără banii de apartament – 50.000 euro furați dintr-un autoturism – actualizare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult