BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Scandal la ”Castaniada” cu castane ”Made IN ITALIA – Participanții au ”udat” toate cotloanele, mizerie de nedescris. 500.000 euro și-au ”luat zborul”

Și s-a terminat și ediția din 2022 a Castaniadei băimărene. ”Castaniadă” cu castane …. italiene. Că la noi în România nu prea mai există. Și care există ”sunt micuțe”, după cum susțin comercianții care și-au închiriat spații la această ediție.

O ediție marcată de un scandal național în care edilul a pus steaguri românești pe unul dintre standuri. Steaguri care ar fi fost îndepărtate de viceprimarul de etnie maghiară și astfel a rămas fără atribuții.

O ediție a cărei parade a fost amânată cu o zi. Din cauza prognozei meteo susțineau organizatorii. Numai că nu a căzut niciun strop vineri. În schimb, tot vineri edilul ar fi ”vizitat” Curtea de Apel de Cluj acolo unde se judecă recursul împotriva sentinței de condamnare la 5 ani de închisoare cu executare. Clar a fost doar o coincidență!

O ediție în care vânzătorii de castane ”au explodat” și ne-au declarat ce sume au achitat pentru câțiva metri pătrați de șosea. Și nu li s-a oferit nici măcar un sac în care să depoziteze gunoiul. Materialul video este edificator, credem noi.

O ediție în care miile de oameni care au venit la un mic,-o bere și o castană nu au avut să meargă unde să se ușureze. Câteva WC-uri, unele defecte (pardon OUT OF SERVICE, că tot suntem în România!!!) i-a determinat pe oameni să folosească toate cotloanele și tufișurile disponibile. Fotografiile de mai jos sunt elocvente.

O ediție în care numai castane MADE ÎN ROMÂNIA nu s-au consumat. ”Ale noastre sunt micuțe. Nici nu prea sunt. Ăstea din Italia sunt foarte bune. Au gust. Haideți gustați”!

Ar mai fi multe de spus, dar nu merită să ne mai pierdem vremea. La final de ”Castaniadă 2022” un singur lucru este clar: peste 500.000 de euro au ”plecat din Baia Mare”. Noi localnicii rămânem cu gustul amar al unui bâlci de dinainte de 1989 în care iubiții conducători ai urbei au fost în centrul atenției. Pe banii noștri. Să ne fie de bine.

Vasile Dale. Articol realizat în colaborare cu Mica Șvab, PLUS TV Maramureș

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

CONTRABANDĂ LA PIAŢĂ – PESTE 350 PACHETE CU ŢIGĂRI CONFISCATE DE POLIŢIŞTII SIGHETENI

Vasile Dale

Cât ar trebui să coste, de fapt, benzina raportat la cotația barilului de petrol?

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: Un adolescent beat și fără permis s-a izbit cu maşina de un stâlp pe Calea Mireşului din Şomcuta Mare. O persoană incarcerată – ACTUALIZARE

Redactie

5 mesaje

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult