BREAKING NEWSRecomandate

SCANDAL UDMR – Cherecheș LA CASTANIADĂ: Kurtos-ul unguresc și drapelul românesc l-au lăsat fără atribuții pe viceprimarul de etnie maghiară al municipiului Baia Mare!

La inspecția de vineri, având în vedere că pe unele standuri era scris doar în limba maghiară, la inițiativa primarului Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, s-a montat și tricolorul românesc pe acele tarabe.

Viceprimarului István Zsolt Pap, a dat apoi dispoziție ca steagul românesc să fie înlăturat. Reacția primarului Municipiului Baia Mare a fost una categorică, considerând că nu își avea rost un asemenea gest, viceprimarului UDMR fiindu-i retrase toate atribuțiile!

Viceprimarul Pap Zsolt-Istvan are statutul de ales local, aflat într-un raport de subordonare faţă de primarul Municipiului Baia Mare.

Reacția UDMR Baia Mare: „Considerăm de neînțeles și inacceptabilă declarația primarului, Cătălin Cherecheș, făcută la Sărbătoarea Castanelor, prin care inscripțiile maghiare ar trebui acoperite cu steagul României la tarabele de vânzare cu kurtos.

Steagul României a fost pus de către personalul primăriei, însă vineri dimineață viceprimarul orașului, István Zsolt Pap, a ordonat să fie demontate.

În Nagybánya nu au existat până acum exemple de astfel de manifestări, considerăm regretabil că managerul orașului a apelat acum la asta. Suntem convinși că astfel de gesturi nu servesc conviețuirii pașnice și săpa tranșee între comunitățile românești și maghiare ale orașului, iar acest lucru nu ar trebui să fie în interesul nimănui! (Grigore Ciascai)

L-am contactat pe viceprimarul municipiului Baia Mare pentru a-și expune punctul de vedere. Acesta nu a răspuns la mesajele noastre.

Sursa video: detectivul de presă șoc/Adi Rusu

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

FOTO / VIDEO: Circulaţie rutieră în condiţii de iarnă

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO – LĂPUŞ: Un autoturism s-a răsturnat în râul Lăpuş. Cinci tineri au ajuns la spital

Redactie

Accidente rutiere în Sălsig și Târgu Lăpuș. Șoferi beți sau fără permis prinși pe șoselele din județ

Vasile Dale

2 mesaje

Rot.M.B septembrie 25, 2022 at 10:13 am

foarte corect….felicitări.

Raspunde
Ășâțî septembrie 25, 2022 at 2:21 pm

Numai baie nu este în zona acelui oraș, mînă („bánya”) însă o grămadă. E cam cusută cu ață albă denumirea românească a orașului.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.