BREAKING NEWSRecomandate

SCANDAL UDMR – Cherecheș LA CASTANIADĂ: Kurtos-ul unguresc și drapelul românesc l-au lăsat fără atribuții pe viceprimarul de etnie maghiară al municipiului Baia Mare!

La inspecția de vineri, având în vedere că pe unele standuri era scris doar în limba maghiară, la inițiativa primarului Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, s-a montat și tricolorul românesc pe acele tarabe.

Viceprimarului István Zsolt Pap, a dat apoi dispoziție ca steagul românesc să fie înlăturat. Reacția primarului Municipiului Baia Mare a fost una categorică, considerând că nu își avea rost un asemenea gest, viceprimarului UDMR fiindu-i retrase toate atribuțiile!

Viceprimarul Pap Zsolt-Istvan are statutul de ales local, aflat într-un raport de subordonare faţă de primarul Municipiului Baia Mare.Reacția UDMR Baia Mare: „Considerăm de neînțeles și inacceptabilă declarația primarului, Cătălin Cherecheș, făcută la Sărbătoarea Castanelor, prin care inscripțiile maghiare ar trebui acoperite cu steagul României la tarabele de vânzare cu kurtos.

Steagul României a fost pus de către personalul primăriei, însă vineri dimineață viceprimarul orașului, István Zsolt Pap, a ordonat să fie demontate.

În Nagybánya nu au existat până acum exemple de astfel de manifestări, considerăm regretabil că managerul orașului a apelat acum la asta. Suntem convinși că astfel de gesturi nu servesc conviețuirii pașnice și săpa tranșee între comunitățile românești și maghiare ale orașului, iar acest lucru nu ar trebui să fie în interesul nimănui! (Grigore Ciascai)

L-am contactat pe viceprimarul municipiului Baia Mare pentru a-și expune punctul de vedere. Acesta nu a răspuns la mesajele noastre.

Sursa video: detectivul de presă șoc/Adi Rusu

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

ULTIMA ORĂ: Arestări preventive în cazul de la Vișeu de Sus

Vasile Dale

REGLARE DE CONTURI LA BORŞA: Focuri de armă trase azi-noapte spre casa unui borşean

Vasile Dale

OMOR LA FINTEUSUL MARE: BARBAT GASIT DEZBRACAT SI PLIN DE SANGE IN PAT DE MAMA LUI. AUTORITATILE AU TINUT STIREA SUB PRES (EXCLUSIV – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

5 mesaje

Rot.M.B septembrie 25, 2022 at 10:13 am

foarte corect….felicitări.

Raspunde
VIDEO. Scandal interetnic la Primăria Baia Mare. Viceprimarul UDMR a dat jos steagul României, primarul i-a retras atribuțiile septembrie 25, 2022 at 1:33 pm

[…] interetnic la vârful Primăriei Satu Mare, chiar de Festivalul Castanelor. Conform colegului Vasile Dale, la inspecția de vineri, având în vedere că pe unele standuri era scris doar în limba […]

Raspunde
Ășâțî septembrie 25, 2022 at 2:21 pm

Numai baie nu este în zona acelui oraș, mînă („bánya”) însă o grămadă. E cam cusută cu ață albă denumirea românească a orașului.

Raspunde
EXCLUSIV VIDEO: Scandal la ”Castaniada” cu castane ”Made IN ITALIA – Participanții au ”udat” toate cotloanele, mizerie de nedescris. 500.000 euro și-au ”luat zborul” – Stiri din Maramures – Vasile Dale septembrie 25, 2022 at 9:33 pm

[…] ediție marcată de un scandal național în care edilul a pus steaguri românești pe unul dintre standuri. Steaguri care ar fi fost îndepărtate de viceprimarul de etni… fără […]

Raspunde
Viceprimarul UDMR reacţionează: “Apreciez ca nepotrivit şi lipsit de patriotism modul în care Cătălin Cherecheş a ales să îşi arate respectul pentru drapelul României” – Stiri din Maramures – Vasile Dale septembrie 27, 2022 at 7:48 am

[…] SCANDAL UDMR – Cherecheș LA CASTANIADĂ: Kurtos-ul unguresc și drapelul românesc l-au lăsa… baia marecozonacstiri maramuresudmrDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult