Important

ACŢIUNI RUTIERE: Poliţiştii din ocna Şugatag, Şomcuta Mare şi Baia Mare, pe urmele şoferilor certaţi cu legea

Vineri, polițiștii Secției 5 Ocna Șugatag și cei ai posturilor de poliție arondate au desfășurat o acțiune împreună cu reprezentanții RAR Maramureș pe linia depistării conducătorilor auto care încalcă normele legale la regimul circulației pe drumurile publice, precum si al identificării vehiculelor care nu corespund tehnic normelor legale.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat patru sancțiuni contravenționale în valoare de 3.770 de lei și au reținut trei certificate de înmatriculare.

Polițiștii din Șomcuta Mare și cei ai posturilor de poliție arondate au desfășurat și ei în acest week-end o acțiune pe linie rutieră pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195 din 2002 și O.G. nr. 37 din 2007, fiind reținute trei permise de conducere. Valoarea sancțiunilor a depășit 19.000 de lei.

Sâmbătă noaptea, polițiștii Biroului de Ordine Publică din Baia Mare, împreună cu un echipaj al Grupei Canine, un echipaj al Biroului Rutier, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și lucrători din cadrul I.J.J. Maramureș, au desfășurat o acțiune pe linie de pază, privind respectarea prevederilor Legilor 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și a Legii 349 din 2022, respectiv obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat și pentru depistarea persoanelor care dețin și consumă substanțe interzise.
În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, din care patru aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28 din 1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, două sancțiuni la Legea 61 din 1991 Republicată, nouă sancțiuni la Legea 349 din 2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, două sancțiuni la H.G. 301 din 2012 și o sancțiune la O.U.G. 195 din 2002.

Ca măsuri complementare, polițiștii au propus suspendarea activității unui agent economic, au reținut un certificat de înmatriculare și au confiscat suma de 4.059 de lei. De asemenea a fost constatată o infracțiune la regimul rutier, fiind întocmit dosar penal pe numele unui bărbat de 38 de ani din Baia Mare, care, în urma testării cu aparatul DrugTest, acesta a indicat un rezultat pozitiv.

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 39.205 de lei.

Te-ar putea interesa si

TU FACI REGULILE LA TINE ACASĂ: Măsuri de protecţie a locuinţei şi a bunurilor

Vasile Dale

REGULI PENTRU BICLICLIŞTI: Cum să circuli legal cu bicicleta pe drumurile publice

Redactie

EXPOZIŢIE NUMISMATICĂ LA MUZEUL DE ISTORIE: Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.